1. HABERLER

  2. GEMİ İNŞA

  3. HAT-SAN Yeni Havuzunun Omurga Kaynak Törenini Gerçekleştirdi
HAT-SAN Yeni Havuzunun Omurga Kaynak Törenini Gerçekleştirdi

HAT-SAN Yeni Havuzunun Omurga Kaynak Törenini Gerçekleştirdi

Hat-San Tersanesi, Estonya denizcilik sektörünün önde gelen firmalarından BLRT Grupp için inşa edeceği yeni havuzun omurga kaynak törenini gerçekleştirdi.

A+A-

Hat-San’ın Yalova Altınova tersanesindeki törenine Estonya’nın Türkiye Büyükelçisi Annely Kolk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, BLRT Grupp yöneticileri ile davetliler katıldı.

Mustafa Pepe: “Hat-San Tersanesi yüzer havuz projelerine yaptığı yatırımlarla dünya markası olma yolunda’’

“Hat-Tan Tersanesi 2006 yılında kurulmuş olup, günümüz itibari ile 5 adet yeni gemi inşa kızağı, toplamda 2000m yanaşma alanı sağlayan 3 adet iskelesi, 18.000 t ve 25.000 t kaldırma kapasitelerine sahip 2 adet yüzer havuzu, tüm ilgili tesis donanımları ve 1200 çalışanı ile yeni gemi inşaa ve gemi tamir bakım faaliyetleri yürüten bir tesistir.  Yılda yaklaşık 10.000 t çelik işleme kapasitesine ulaşmış 25,000 metrekare kapalı olmak üzere toplam 100.000 m2 alana sahip bir tersanedir. Tüm bunların yanı sıra Hat-San Tersanesi yüzer havuz projelerinde yaptığı yatırımları ve deneyimleriyle ülkemiz adına bir dünya markası olma yolundadır. Hali hazırda Fransa’da, Danimarka’da, Karadağ’da ve Türk donanmasında Hat-San Tersanesi’nin inşa ettiği yüzer havuzlar başarıyla hizmet vermeye devam etmektedir. Bu bağlamda Estonya BLRT Grupp ile gerçekleşen görüşmeler sonucunda 12 ağustos 2022 de kontratını imzaladığımız tüm tasarım ve dizaynı Hat-San tersanesine ait 10.000 t kaldırma kapasitesine sahip, (-20 °c )’de çalışabilme özelliği ile öne çıkan yüzer havuz projemizin Hat-San Tersanesi ile BLRT Grupp arasında gerçekleşmesi temenni edilen uzun süreli işbirliğinin temel taşı olmasını beklediğimizi ifade etmek isteriz” dedi. Protokol konuşmalarından sonra NB 22’nin ilk omurga kaynağı yapıldı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.