1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Haisea Brave Britanya Kolumbiyası'nda görev yapacak
Haisea Brave Britanya Kolumbiyası'nda görev yapacak

Haisea Brave Britanya Kolumbiyası'nda görev yapacak

Sanmar Tersaneleri'nin inşa ettiği elektrikli römorkör Haisea Brave, kız kardeşleri ile Britanya Kolumbiyası'nda görev yapacak.

A+A-

Sanmar Tersanesi tarafından Kanadalı Haisea Marine için inşa edilen üçüncü römorkör Haisea Brave, dünyanın en çevreci römorkör filosuna katılmak üzere sahiplerine teslim edildi. Haisea Brave, kız kardeşleri Haisea Wamis ve Haisea Wee’git ile birlikte, Sanmar yapımı iki LNG yakıtlı römorkörle birlikte LNG Kanada’nın Kitimat, Britanya Kolumbiyası’ndaki yeni ihracat tesisine nakledilmeden önce Vancouver’da çalışacak.

Römorkörler Kanadalı Robert Allan Ltd tarafından Sanmar ElectRA 2800 SX’e özel tasarımı temel alınarak tasarlandı. 13 metre uzunluğa ve 5,90 metre draft ile 28,40 metre LOA ve 6.000 kWh bataryaya sahip. 70 tonluk çekme kuvvetine ulaşabilen römorkörler tüm gemi yanaşma ve ayrılma görevlerini yalnızca batarya gücüyle gerçekleştirebilecek şekilde inşa edildiler.

Karbon salınımında 10 bin ton azalma
Kitimat’ta bol miktarda temiz hidroelektrik enerji mevcut olduğundan, liman römorkörleri iş aralarında yanaşma yerlerindeki özel kıyı şarj tesislerinden şarj işlemi gerçekleştirebilecek ve bu da etkili bir şekilde sıfır emisyonla sonuçlanacak. HaiSea’nin yeşil römorkör filosunun, NOX, SOX, CO ve partikül maddede de büyük azalmalarla birlikte, dizel motorlu alternatiflere kıyasla CO2 emisyonlarını yılda yaklaşık 10 bin ton azaltması bekleniyor.

Elektrikli römorkörler ayrıca hem gemide hem de su altından yayılan gürültü açısından son derece sessiz bu sayede bölgedeki hem deniz hem de yaban hayatının korunmasına yardımcı olacaklar.

Haisea Brave, Haisea Wamis ve Haisea Wee’git, Kitimat’ta LNG yakıtlı Sanmar yapımı iki römorkör Haisea Kermode ve Haisea Warrior ile çalışacak. Robert Allan Ltd’nin RAstar 4000 DF tasarımını temel alan iki Azimuth Stern Drive eskort römorkörü, Kanada’nın ilk LNG ile çalışan römorkörleri olacak.

Sanmar Tersaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gürün “Sanmar olarak kendimizi, inovasyon, teknolojik ilerleme, alternatif yakıt kullanımı ve her türlü olumsuz etkinin minimumda tutulması yoluyla gezegenimizin çevresini korumaya yardımcı olmaya adadık. yaptığımız her şeyde. Kitimat projesi, sektörümüzün daha temiz, daha yeşil ve sürdürülebilir yeni bir döneme doğru ilerlerken neler başarılabileceğinin en iyi örneğidir. Bu değişimin ön saflarında yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Sanmar, kısa süre içinde dört adet ElectRA Serisi römorkörü daha teslim edecek. İkisi Güney Amerika operatörü SAAM Towage’a ve biri Norveç’teki Bukser og Berging’e. Bir ElectRA römorkörü de önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Sanmar’ın kendi filosuna katılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.