1. HABERLER

  2. LİMANLAR

  3. Gürcistan Limanları Yeni Ro-Ro Kargo Rekoru Kırdı
Gürcistan Limanları Yeni Ro-Ro Kargo Rekoru Kırdı

Gürcistan Limanları Yeni Ro-Ro Kargo Rekoru Kırdı

Gürcistan Liman İdaresi (GPA), Nisan ayında Roll-on/Roll-off (Ro-Ro) kargo taşımacılığında yeni bir rekor kırdı.

A+A-

Geçen yılın aynı ayına göre %44'lük bir artışla 80.600 adet Ro-Ro kargo taşıyan GPA, bu alanda tarihi bir başarıya imza attı. Nisan 2024, Mart 2024'ü geride bırakarak Ro-Ro kargo hacimleri açısından şimdiye kadarki en yoğun ay olarak kayıtlara geçti.

GPA Başkanı ve CEO'su Griff Lynch, bu büyümeyi birkaç ana faktöre dayandırdı. Güçlü Asya ithalatları, araç ihracatındaki artış, yeni müşterilerin eklenmesi ve mevcut müşteriler için artan kapasite, bu artışın temel sebepleri arasında yer alıyor. Ayrıca Baltimore Limanı'ndan yapılan yönlendirmeler de Colonel's Island Terminali'ndeki hacimlerin artmasına büyük katkı sağladı. Yaklaşık 9.000 ithal araç ve 1.000 adet yüksek/ağır ekipmanın Brunswick'e yönlendirilmesi, bu rekorun kırılmasında önemli bir rol oynadı.

Ağır makine ihracatı da GPA'nın 2024 mali yılı aylık ortalamasına göre 500 birim arttı. Bu artış, limanın sadece araç taşımacılığında değil, aynı zamanda ağır ekipman ihracatında da önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor.

Ancak Lynch, Baltimore Limanı'nın hizmetini tamamen yeniden başlatmasının beklenmesi nedeniyle, yönlendirilen kargonun etkisinin Haziran ayında azalacağını öngörüyor. Bu durum, GPA'nın rekor seviyelerdeki Ro-Ro kargo hacimlerinin geçici bir dönem için yüksek seyredebileceğine işaret ediyor.

2024 mali yılının ilk üç çeyreğinde GPA, toplam Ro-Ro'da ayda ortalama 69.880 birim olarak gerçekleşti. Bu ortalama, Nisan ayında kaydedilen rekor seviyenin ne kadar dikkate değer olduğunu ortaya koyuyor.

Ro-Ro kargolarında önemli bir artış görülürken, Nisan ayında konteyner ticaretinde de büyüme yaşandı. Savannah Limanı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8'lik bir artışla 441.000 yirmi fitlik eşdeğer konteyner birimi (TEU) taşıdı. Bu, Savannah Limanı'nın 2021 ve 2022'den sonra kaydedilen en yoğun üçüncü Nisan ayı olmasını sağladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.