1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. GÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda Simülatör Laboratuvarları Açıldı
GÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda Simülatör Laboratuvarları Açıldı

GÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda Simülatör Laboratuvarları Açıldı

Galatasaray Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından tefriş edilen 4 simülatör merkezinin açılış töreni gerçekleştirildi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın destekleriyle Gemi Elektronik Seyir ve ECDIS Simülatörü, Gemi Köprüüstü Simülatörü, Makina Dairesi Simülatörü ve GMDSS Denizde Haberleşme Simülatörünün açılışı yapıldı.

galatasaray-universitesi-denizcilik-meslek-yuksekokulunda-simulator-laboratuvarlari-acilisi.jpg

Simülatör merkezlerinin temsili açılış kurdelesi Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, Galatasaray Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Bora Usluer ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Başaran Bayrak tarafından kesildi.

galatasaray-universitesi-simulator-acilisi.jpg

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından; Prof. Dr. Ertuğrul Karsak ve Doç. Dr. Hasan Bora Usluer; Başaran Bayrak ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyelerine simülatör merkezi hakkında bilgi verdi.

doc-dr-hasan-bora-usluer.jpg

Törenin açılış konuşmasını yapan Galatasaray Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Bora Usluer; son teknolojik imkanlara sahip simülatör merkezlerinin üniversiteye kazandırılmasında büyük paya sahip olan İMEAK Deniz Ticaret Odası’na teşekkür etti. Usluer konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Okulların malum sorunları var. Özellikle gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve gelişmiş teknolojiye ayak uyduracak denizcilerin varlığı… Denizci eğiticiler bu konuda gönüllüler. Bu konuda kendimizi şanslı görüyoruz. Bütün denizciler aslında eğitici de olmak isterler. Teknolojik olarak altyapıda bizim de desteğe ihtiyacımız oluyor. Bu konuda da İMEAK Deniz Ticaret Odasının katkılarının ne kadar büyük olduğunu anlatmak yetmez. Şahsım adına minnet duyuyorum.

“Denizcilikle Alakalı Eğitim Kurumlarının Önemi Her Geçen Gün Daha da Anlaşılıyor”

2022 yılı itibariyle tesis edilen ve test çalışmalarını tamamladığımız simülatör laboratuvarlarının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı denetiminde tüm kritik hususların silindiğini ve artık onay beklediğimizi söyleyebilirim. Üç tarafı denizlerle çevrili muazzam bir doğal geçit olan boğazlara sahip olan ülkemizde denizcilikle alakalı eğitim kurumlarının önemi her geçen gün daha da çok anlaşılıyor. En yakın zamanda gördüğümüz deprem hadisesinde de denizcilerin varlığı ile ne kadar çabuk reaksiyon gösterdiklerine şahit olduk. Açılışını yaptığımız simülatörler ve laboratuvarların teftiş edilmesinde bize büyük desteği olan İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tamer Kıran’a, Meclis Başkanı Sayın Başaran Bayrak ile Yönetim Kurulu üyelerine ve Meclis Üyelerine can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Üniversitemizin değerli Rektörü Prof. Dr.  Ertuğrul Karsak hocamın bana ve ekibime sürekli inanıp, destek olmasından ötürü de ayrıca teşekkür ediyorum."

basaran-bayrak.jpg

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Başaran Bayrak; Deniz Ticaret Odası olarak denizcilik eğitimine yardımlarının süreceğini dile getirerek: “Ülke ve milletçe zor günlerden geçiyoruz. Korkunç bir deprem felaketi yaşadık. Büyük felaketin üstesinden ne kadar zaman geçerse geçsin, bu acıyı unutmak mümkün olmayacak. Deprem felaketinde hayatını kaybeden insanlara Allah'tan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı diliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yolundan ilerleyerek; denizciliği Türk'ün büyük milli ülküsü hâline getirebilmek en büyük hedefimizdir. Küresel rekabette Türkiye, denizcilik sektöründe yerini almak zorundadır. Teknolojik gelişmelerin takip edilmesi ve projelerin gerçekleştirilmesi; kalifiye iş gücünün elde edilmesi mecburi bir hâle geldi. Denizcilik, kolay bir iş değildir. Denizcilik, uluslararası bir iş koludur. Denizcilikte insan gücüne olan ihtiyaç, üst seviyededir. Denizcilik eğitimi anlamında nicelik olarak bir sorun kalmadı. Okul sayısı yeterli. Bundan sonra; eğitimin kalitesinin artırılması gerekiyor. Buradan mezun olan öğrencilerin, kendilerini iyi yetiştirmesi gerekmektedir.

“Denizcilik Eğitimine Önemli Katkılarda Bulunduk, Bulunmaya Devam Edeceğiz”

İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak, öğrencilere her konuda desteği sağlamak için çalışıyoruz. İmkanlarımız dahilinde gerekli desteği veriyoruz. Simülatör temini konusunda önemli katkılar da bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz.

Maalesef çok büyük bir afet yaşadık. Tek odak noktamız, oradaki insanların hayatının normalleşmesini sağlamak. İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak; tüm kaynaklarını deprem yardımlarına yönlendirdik. Hiçbir şekilde kurumun kutlama, açılış vb. etkinliklerine sponsor olmama kararı aldık.

Sadece Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri ve eğitim konusu da bu istisnalarımızdan biri. Eğitim yardımlarına devam etmek kararımız devam ediyor. Denizcilik eğitimine verdiğimiz önemi göstermek için bu hususu paylaşmak istedim.

Simülatör konusunda, bir soruna değinmeden geçemeyeceğim. Bu konuda yerli tedarikçilerimizin olmaması uluslararası tedarikçi sayımızın az olması nedeniyle bu konuya yönelmemiz gerekiyor. Aksi takdirde bir kaynak israfı ile baş başa kalacağız. Yerli üreticilerin desteklenmesi, denizcilik eğitimi veren kurumların simülatörlerinin güncellenmesi için tedarikçi çalışmalarına başladık. Bu bağlamda, desteklerinizi bekliyoruz.

Galatasaray Üniversitesi, sektörümüzün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştiren önemli kurumlarından birisi. Odamız tarafından tahsis edilen son teknolojiyle donatılmış simülatörlerin denizcilik eğitimi için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

prof-dr-ertugrul-karsak.jpg

Teknolojik imkanların eğitimdeki önemine vurgu yapan Prof. Dr. Ertuğrul Karsak; “Denizcilik Meslek Yüksekokulumuz 2004 yılı itibariyle Gemi Makineleri İşletmeciliği Ön lisans Programı ile eğitim – öğretime başlamıştır. 2006 yılında Deniz Ulaştırma ve İşletme Ön Lisans Programını da bünyesine ekleyerek hali hazırda toplam 50 kişilik kontenjanı bulunan iki programla eğitim – öğretime devam etmektedir. Denizcilik Meslek Yüksekokulumuza her yıl 50 öğrenci alıyoruz. 2022 yılı istatistiklerine göre üniversitemiz, Gemi Makineleri İşletmeciliği programı ve Denizcilik Ön Lisans programları arasından birinci sırada yer almaktadır.

Ülkemizde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğünce belgelendirilen eğitim kurumları bazı gereklilikleri sağlamak zorundadır.

“Simülatörlerin Denizcilik Sektörü ve Okulumuz İçin Hayırlı Olmasını Diliyorum”

Bu gerekliliklerin başında; yetkin denizci eğiticiler ve laboratuvarlar gelmektedir. Bu bağlamda İMEAK Deniz Ticaret Odası, üniversitemizin simülatör ihtiyaçlarını 2022 yılında karşılamıştır. Bu simülatörler, denizcilik sektörüne önemli katkılarda bulundu. Değerli katkıları için, İMEAK Deniz Ticaret Odası'na teşekkürlerimi sunuyorum. Simülatörlerimizin, denizcilik sektörü ve okulumuz için hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

galatasaray-universitesi-simulator-acilisi-2.jpg

galatasaray-universitesi-simulator-acilisi-3.jpg

Kaynak: TürkDenizMedya
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.