1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. GPH, Liverpool Kruvaziyer Limanı'nı portföyüne katacak
GPH, Liverpool Kruvaziyer Limanı'nı portföyüne katacak

GPH, Liverpool Kruvaziyer Limanı'nı portföyüne katacak

Global Yatırım Holding'in iştiraki Global Ports Holding (GPH), Birleşik Krallık'taki Liverpool şehrinin kruvaziyer limanını portföyüne katacak.

A+A-

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, Liverpool limanının kruvaziyer operasyonlarını 50 yıllığına işletilmesi için Peel Ports Group'un bağlı kuruluşu The Mersey Docks and Harbour Company Ltd. ile 50 yıllık anlaşma imzaladı.

Liverpool Kruvaziyer Limanı'nda gerekli izin ve lisansların alınması halinde 25 milyon sterline kadar yatırım yapılması planlanıyor.

Altyapıyı geliştirmek için gerçekleştirilmesi planlanan yatırımlarla günde 7 binden fazla yolcu ile 300 metrelik iki geminin aynı anda yanaşmasına olanak sağlayacak yeni yüzer iskele eklenecek.

Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Mehmet Kutman, Liverpool'un zengin bir denizcilik mirasına sahip olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gerçekleştireceğimiz işbirliği ile Avrupa pazarında Liverpool Kruvaziyer Limanı'nın gücünü de artıracağız. Gelecek dönemde de Global Ports Holding olarak akılcı fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz. Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi olarak böylesine önemli bir limanın başarısını daha da artırmak için tüm paydaşlarla birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

Liverpool Kruvaziyer Limanı
Kuzey Avrupa, Britanya Adaları ve İrlanda kruvaziyer pazarlarına ulaşım noktasında avantajlara sahip Liverpool limanı, bir saatlik sürüş ile iki uluslararası havaalanına ulaşım sağlıyor.

Liverpool Kruvaziyer Limanı 2023'te, 102 yolcu gemisini ve 186 binin üzerinde yolcuyu ağırladı. Bu sayının 2024'te 200 bin yolcunun üzerine çıkması ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla yıllık 400 bin yolcuyu aşması bekleniyor.

Operasyonların bu ay devralınması planlanıyor.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.