1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. Global Yatırım Holding, dünyadaki kruvaziyer gemilerini davet etti
Global Yatırım Holding, dünyadaki kruvaziyer gemilerini davet etti

Global Yatırım Holding, dünyadaki kruvaziyer gemilerini davet etti

Global Yatırım Holding, dünyadaki tüm kruvaziyer gemi firmalarının yönetimine mektup gönderdi.

A+A-

Holdingden yapılan açıklamaya göre, müsait olan gemilerin, barınma, yeme/içme, ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere afet bölgelerine sevk edilmesi çağrısında bulunan Global Yatırım Holding, işlettiği 26 limanında depremzedeler için bağış topluyor.

Deprem bölgesine ilk andan itibaren temel ihtiyaç malzemeleri başta olmak üzere doğal gaz desteği, akaryakıt, çadır, yaşam konteyneri gibi yardımlarda bulunan Global Yatırım Holding ve iştirakleri, güvenli bölgelere ulaşmak isteyen depremzedelere ulaşım, barınma gibi destekler vermeye devam ediyor.

Ayrıca Ege Ports Kuşadası Limanı da kışlık kıyafetleri bölgeye ulaştırdı. Yardımların deniz yolu ile yapılması için kamu kuruları ile görüşmeler yürüten Bodrum Kruvaziyer Limanı, bölgeye gidecek olan askeri geminin buraya yanaşmasını sağladı.

Tüm yardım malzemeleri Bodrum Kruvaziyer Limanı çalışanları tarafından gemiye yüklenirken, limanın lojistik amaçlı olarak kullanılmasına başlandı. Deprem bölgesine küçük iş makineleri sevk edecek TransFighter isimli RoRo gemisinin de Bodrum Kruvaziyer Limanı’na yanaşması sağlanarak, toplanan yardım malzemelerinin gemiye yüklenmesi sağlandı.

Global Gönüllüler de devrede

Ege Port Kuşadası’nın tam teçhizatlı olarak bölgeye gönderdiği yaşam konteynerleri her iki limanın bağışları ile gıda, su, tıbbi malzeme gibi temel malzemelerle dolduruldu.

Deprem bölgesine 14 adet yaşam konteyneri 4 tırlık gıda, içecek ve genel ihtiyaç malzemeleri göndererek Consus Enerji ve Straton Maden, aynı zamanda 1 tanker akaryakıt ve kışlık çadır yardımlarında bulundu.

Consus Enerji, bölgeye araç tahsis ederek Adıyaman havalimanından mahallelere yemek dağıtımına destek verdi. Deprem bölgesine 10 adet yaşam konteyneri gönderen Naturelgaz da bölgedeki sağlık kuruluşu ve hastanelerin enerji ihtiyaçlarını karşılamak adına doğalgaz desteği sağladı.

İstanbul Portföy Yönetimi de AKUT'a 500 bin liralık maddi desteğin yanında Turkonfed aracılığı ile satın alınan 9 adet jeneratörü bölgeye ulaştırdı.

Toplamda 51 kişilik olan Global Gönüllüleri (GG) Grubu, hayvan dostları, barınma ve gıda yardımı, çocuk olmak üzere 3 başlık altında toplanarak, yardımlarını organize etti.

Global Gönüllüler, depremzedeleri bölgedeki barınma, yemek gibi ihtiyaçların giderildiği noktalara yönlendirirken, bölgeden ayrılmak isteyenleri de organize etti.

Barınma ihtiyacı için aileleri Van AVM, Bodrum Kruvaziyer Limanı gibi şirketlerin misafirhanelerine yönlendiren Global Gönüllüler, bölgeye çadır, ısıtıcı ve gıda yardımı da sağladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.