1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. GKRY’den yeni silahlı insansız deniz aracı
GKRY’den yeni silahlı insansız deniz aracı

GKRY’den yeni silahlı insansız deniz aracı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi merkezli Swarmly, yeni ‘B5 Hydra’ silahlı insansız deniz aracını tanıtacak.

A+A-

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi merkezli Swarmly, yeni ‘B5 Hydra’ silahlı insansız deniz aracını (SİDA) Mayıs ayında Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenecek olan DEFEA 2023 Fuarı’nda tanıtacak. 

Naval News tarafından yapılan habere göre Swarmly, Limasol’da bulunmakta. Şirket, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri de dahil olmak üzere Afrika, Güneydoğu Asya ve Avrupa’dan 8 ülkenin silahlı kuvvetlerinde görev yapan Poseidon VTOL İHA ile tanınıyor.

B5 Hydra, uzun süreli deniz ve kıyı devriyesi için tasarlanmıştır. 6 metre uzunluğa ve 2.36 metre genişliğe sahip olan SİDA’nın yüksek hızlara çıkması bekleniyor. 1.200 kg ağırlığında ve su seviyesinden yüksekliği 2.1 metre olan SİDA, tek bir nakliye konteynerine sığacak şekilde tasarlanmıştır ve iki operatör tarafından kullanılabilmektedir.

Maksimum 85 knot hıza ulaşabilen ve toplam 650 deniz mili menzile sahip olan B5 Hydra, genişletilmiş otonom operasyonlar için tasarlanmıştır. 12.7 mm makineli tüfek ve 600 kg’a kadar patlayıcı yükü olan stabilize uzaktan kumandalı silah sistemi (UKSS) ile donatılabilmektedir. Bu bağlamda SİDA’da İtalyan Leonardo üretimi LIONFISH 12.7 Ultralight UKSS bulunuyor. İlerleyen süreçte Leonardo Black Scorpion çok hafif torpido gibi başka yüklerin de entegrasyonu düşünülüyor.

İsrail merkezli NextVision tarafından geliştirilen HD EO/IR gimbal ile donatılan SİDA, kontrol istasyonundan 200 km mesafeye kadar uzaktan kontrol edilebilecek. Bu durum ise iletişim ve veri bağlantısı rölesi olarak görev yapan bir Poseidon VTOL İHA aracılığıyla sağlanacak.

Kaynak: DefenceTürk

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.