1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Gençler için denizcilik fırsatı!
Gençler için denizcilik fırsatı!

Gençler için denizcilik fırsatı!

Avrupa Birliği ve Türkiye’nin finanse ettiği Liman-İş Sendikası’nın yürüttüğü "Uzun Süreli İstihdama Yönelik Beceri Geliştirme Hibe Projesi", denizcilik ve liman sektöründe çalışmak isteyen gençlerin başvurusunu bekliyor.

A+A-

Denizcilik ve liman sektöründe çalışmak isteyen, kendini geliştirmek isteyen gençlere yönelik, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye’nin finanse ettiği Liman-İş Sendikası’nın yürüttüğü "Uzun Süreli İstihdama Yönelik Beceri Geliştirme Hibe Projesi" hayata geçiriliyor.

Projeye başvurular başladı. 12 Ekim Perşembe günü projenin son başvuru tarihi olarak belirlendi. Projeye katılmak için [email protected]’a e-posta gönderilmesi gerekiyor.

Projenin birinci aşamasına katılanlar, Mersin ve Antalya illerinde düzenlenecek teorik ve pratik eğitimler sonrasında işbaşında deneyim kazanıp sertifika elde edecekler ve bu eğitimlere gelirken günlük cep harçlığı alacaklar.

Adli sicil kaydı olanlar başvuru yapabilecek
Projenin amacı ve süreci hakkında bilgi veren Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, “18-29 yaş arası aktif olarak okula devam etmeyen ve çalışmayan gençler, Mersin ve Antalya illerinde ikamet eden ve programa aktif olarak katılabilecek gençler, en az ortaokul mezunu gençler, engelli gençler, uygun mesleki eğitime yönlendirilecekler ve adli sicil kaydı dolu olan gençler başvuru yapabilecekler” açıklamasını yaptı.

Denizciliğin gelişmesi için önemli bir proje olduğunu söyleyen Başkan İzzet Ünlü, “Denizciliğin gelişmesinde istihdam önemli, limanların ve marinaların yetişmiş personel ihtiyacı var, bu proje bu eksiği tamamlayacaktır. Ayrıca adli sicili olan kişilerin topluma kazandırılması bence en önemli unsurdur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Antalya Ekspres

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.