1. HABERLER

  2. DENİZ VE ÇEVRE

  3. Gemi Trafiğinin Balinalar Üzerindeki Etkisini Azaltma Programı Başlıyor
Gemi Trafiğinin Balinalar Üzerindeki Etkisini Azaltma Programı Başlıyor

Gemi Trafiğinin Balinalar Üzerindeki Etkisini Azaltma Programı Başlıyor

ABD Sahil Güvenlik Sektörü, Salish Denizi'nde nesli tükenmekte olan balinaların korunması amacıyla önemli bir adım attı.

A+A-

Duyurulan programa göre, Puget Sound bölgesindeki gemi trafiğinin balinalar üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik dört yıllık bir pilot program başlatıldı.

Program, Puget Sound Gemi Trafik Hizmeti (VTS) tarafından organize ediliyor. Denizcilerden balina gözlem raporları alınmasını ve bu bilgilerin gerçek zamanlı olarak diğer denizcilere iletilmesini sağlayan bir balina raporu uyarı sistemi üzerinde yoğunlaşıyor.

Sahil Güvenlik yetkilileri, uluslararası, federal, kabile ve eyalet düzeyindeki kuruluşlarla iş birliği yaparak, bu önemli çabanın başarıyla sonuçlanması için geniş kapsamlı bir strateji belirlediklerini vurguladılar.

Programın direktörü Rachel Aronson, Washington Maritime Blue'nun desteğiyle gerçekleştirilen bu inisiyatifin, bölgesel hedeflerle uyumlu olduğunu belirtti. Aronson, "Yeni deniz memelileri masası, nesli tükenmekte olan balinaların ve gemilerin Salish Denizi'nin sularını paylaşmasına yardımcı olma yönündeki bölgesel hedeflerimiz ile uyumlu. Denizciler, VTS tarafından sağlanan bilgileri kullanarak daha güvenli seçimler yapabilecekler ve bu da bölgedeki deniz yaşamı için önemli bir adım olacaktır." dedi.

Bu program, sadece balinaların korunması açısından değil, aynı zamanda denizcilik güvenliği ve çevresel sürdürülebilirlik açısından da önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.