1. HABERLER

  2. GEMİ İNŞA

  3. “Geleceğin Römorkörleri” teslim öncesi testlerine devam ediyor
“Geleceğin Römorkörleri” teslim öncesi testlerine devam ediyor

“Geleceğin Römorkörleri” teslim öncesi testlerine devam ediyor

Sanmar Tersanesi tarafından inşa edilen ve “Geleceğin Römorkörü” olarak adlandırılan iki adet emisyonsuz elektrikli römorkör büyük operatör SAAM Towage’ın Kanada Filosu’na teslim edilmeden önce testlerine devam ediyor.

A+A-

Yeni nesil, çevre dostu römorkörler, Kanada’nın en eski özel sektöre ait danışmanlık Naval Architectural firması Robert Allan Ltd’nin (RAL) özel ElectRA 2300SX tasarımını temel alıyor ve projenin her aşamasında RAL, SAAM Towage ve SANMAR arasındaki yakın işbirliği ile ortaya çıktı. Sanmar’ın özel olarak inşa ettiği tersanelerde tamamlanan gemiler, 8 Nisan ve 9 Eylül’de denize indirilmişti.

Operatörün ihtiyaçları doğrultusunda yüksek düzeyde otomasyona sahip, 23,4 m LOA, 11,9 m genişlik ve maksimum 5,5 m drafta sahip kompakt elektrikli römorkörler, 3616 kWh akü gücüne dayalı olarak 70 tonluk etkileyici bir çekme kuvvetine sahip.

Römorkörler, 2.700 mm çaplı pervanelere sahip Schottel SRP460 LE iticilerine sahip ve 11,5 knot’un üzerinde hıza ulaşabiliyor. Her biri 1.800 devir/dakikada 940ekW üreten iki CAT C32 yedek gen seti, IMO Tier III uyumlu. Yeni üniteler tam kapasitede her yıl 2.400 ton sera gazını azaltacak.

“Teknolojik ilerlemeyle ileriye giden yolda öncülük etmekten gurur duyuyoruz”
Sanmar Tersaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gürün, “Bu devrim niteliğindeki yeni nesil ‘Geleceğin Römorkörleri’nin deniz denemelerinden geçtiğini görmek heyecan verici. Emisyonsuz tahrik artık geleceğe yönelik bir istek değil, günümüzün römorkör ve çekme endüstrisi için tamamen geçerli bir çözüm. SAAM Towage gibi büyük operatörlerin, sürdürülebilir ve sıfır emisyonlu bir geleceğe ulaşmak için römorkör tasarımcıları ve inşaatçılarıyla yakın işbirliği içinde çalışıyor olmaları, sektörümüz ve gezegenimiz için harika bir haber. Sanmar olarak inovasyon, işbirliği ve teknolojik ilerlemeyle ileriye giden yolda öncülük etmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Testleri devam eden her iki römorkörün imza ve çelik kesme törenleri, Eylül 2022’de İstanbul’da düzenlenen ITS Konvansiyonu sırasında gerçekleşmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.