1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Francis Scott Key Köprüsü, gemi çarpması sonucu çöktü
Francis Scott Key Köprüsü, gemi çarpması sonucu çöktü

Francis Scott Key Köprüsü, gemi çarpması sonucu çöktü

ABD'nin doğusundaki Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü, büyük bir geminin çarpması sonucu yıkıldı.

A+A-

Yaklaşık 2,57 kilometre uzunluğundaki köprünün bir kısmı çarpma sonucu çökerken, çarpma sırasında köprü üzerindeki birçok araç Patapsco Nehri sularına düştü.

ABD'de yer alan Francis Scott Key Köprüsü, yük gemisinin çarpması nedeniyle yıkıldı. Olay yerine pek çok arama kurtarma ekibi gönderilirken, en az 7 kişinin köprünün yıkılma anıyla beraber suya düştüğü kaydedildi.

ABD'nin Baltimore şehrindeki Francis Scott Key Köprüsü, Singapur bayraklı konteyner gemisi Dali'nin çarpması sonucu çöktü.

Baltimore Şehri İtfaiye Departmanı İletişim Müdürü Şef Kevin Cartwright, köprüye 'büyük bir gemi' tarafından çarpıldığını ve köprünün Patapsco Nehri'ne çöktüğünü doğruladı.

Yetkililer şimdilik bildiklerinin 'en az 7 kişinin ve birkaç aracın' suya gömüldüğü yönünde olduğunu katardı. İtfaiye ve ABD Sahil Güvenlik ekibi de dahil çok grup bölgeye sevk edildi. Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarılıyor.

Köprünün çökmesinin ardından tüm şeritler kapandı 
Maryland Ulaştırma İdaresi, tüm şeritlerin her iki yönde de kapatıldığını doğruladı. Diğer yandan Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott, yerel yetkililerle temas halinde olduğunu söyleyerek şunları aktardı:

"Key Köprüsü'ndeki olaydan haberdarım ve olay yerine gidiyorum. Acil durum personeli olay yerinde ve çalışmalar devam ediyor."

gemi-kopruye-carpti.jpg

Köprü nasıl çöktü?
Gemi takip verilerine göre, Francis Scott Key Köprüsü'ne Singapur bandıralı Dali konteyner gemisi çarptı. Gemi 300 metre uzunluğunda ve Sri Lanka'nın Kolombo şehrine doğru yol alıyordu.

Deniz radarlarına göre Dali, Port Breeze'deki terminalden ayrılarak Francis Scott Key Köprüsü'ne doğru ilerlemiş, ancak 45 dakika sonra köprünün bulunduğu yerde durmuştur. Ayrıca hava trafik radarları polis helikopterlerinin bölgede defalarca tur attığını gösterdi.

2 kişi denizden çıkarıldı, birinin durumu ağır
Son bilgilere göre, Baltimore Polis Şefi James Wallace, iki kişinin sudan kurtarıldığını söyledi. Çıkarılan kişilerden birinin kendi başına yürümek iistediğini ifade ederken, polis şefi diğer yaralının ddurumunun çok ciddi olduğunu belirtti.

Baltimore İtfaiyesi, en az yedi aracın ve 20 kadar kişinin suda olduğuna inanıldığını açıkladı.

81 milyar dolarlık ticari kayba yol açacak 
Öte yandan Francis Scott Key Köprüsü, Baltimore limanı ile birlikte ABD'nin Doğu Yakası'ndaki önemli nakliye hatlarından biri olan Patapsco Nehri üzerinde yer alıyordu. Köprünün yıkılmasıyla birlikte tüm deniz trafiği durduruldu ve güzergahtaki 10 gemi yolda kaldı.Köprünün yıkılması, ABD'nin ithal mallar için 9. en büyük limanında operasyonları dondurdu, bu durumun 80,8 milyar dolarlık ticari kayba yol açacağı bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.