1. HABERLER

  2. KÜLTÜR - SANAT - TARİH

  3. Eskoart ‘Mavi Blue’ resim sergisi açıldı
Eskoart ‘Mavi Blue’ resim sergisi açıldı

Eskoart ‘Mavi Blue’ resim sergisi açıldı

Ressam Berrin Kurt’un Denizcilik temalı ‘Mavi Blue’ isimli sergisi Büyük Kulüp’te 3 Şubat Cuma günü açıldı.

A+A-

Eskomarine'in sanat girişimi olan Eskoart'ın ilk sergisi ‘Mavi Blue’ isimli resim sergisinde ressamın 55 adet yağlıboya ve akrilik eserleri 3-9 Şubat tarihleri arasında Büyük Kulüp’te sergilenecek.

Denizcilik sektörü ile sanatseverleri buluşturan sergide yağlıboya ve akrilik boya ile yapılmış 55 resim sergileniyor. 

Sergideki tablolar, Mavi, kırmızı, sarı, yeşil, beyaz, siyah, ama en çok da mavi… Yol, yolculuk, sükûnet, huzur, karmaşa, umut, cesaret, alın teri, emek, düş kırıklığı, idealler, hayaller… Gemiler, yelkenler, martılar, balıklar, ağlar, kotralar, tulumlar, tersane işçileri, balıkçılar… İstanbul ve Sinop… ve daha nice memleketler… kişisel deneyim ve gözlemler, sudan yansıyan izlenimler ve tanıklıklar tuvale yansıyor.

3-001.jpg

Mavi Blue’ sergimiz bunun ilk meyvesi

Sergide görüşlerini aldığımız Eskoart fikir babası Adem Kocadağ, bu eserlerin iki yıla yakın bir zamanda üretildiğini ve fikrin kendisinden doğduğunu söyledi. Kocadağ, “Biz hediye vermeyi, almayı seven insanlarız, 30 yıldır sektörün içindeyiz değerli müşterilerimize özel günlerde kravat al, gömlek al bu işlerden çıkmak istedik artık. Müşterilerimize sanat eseri kalıcı bir hediye vermek istedik. Ressamımız Berrin Kurt aynı zamanda benim kuzenim olur. Kendisiyle ilk önce küçük tablolarla başladık bu işe. Sonrasında ressamımıza çok sayıda fotoğraflar ve temalar gönderdik kendisi de bunları beğenince, tabloların hem ebatları hem de sayıları çoğaldı. Bu tabloların sayısı 55’i bulunca resim sergisi açmaya karar verdik. Bu resim sergisini de eskoart konsepti ile denizcilik sektörümüze tanıtalım kararı aldık. ‘Mavi Blue’ sergimiz bunun ilk meyvesi olduğunu söyledi.”

Katılımdan dolayı son derece memnun olduklarını söyleyen Kocadağ, “Sergimizi, ileride fotoğraf sergisi, müzik organizasyonları ve değişik tablolarla altı ayda veya yılda bir sefer yapmayı planlıyoruz” dedi. 

whatsapp-image-2023-02-03-at-20-07-03-1.jpeg

Berrin Kurt: "Mavi Blue ismine yakışır bir sergi oldu"

‘Mavi Sergi’ fikrinin sahibinin Esko Marine kurucu ortağı Adem Kocadağ olduğunu söyleyen ressam Berrin Kurt, “Adem Bey’in bir gün bana Eskoart diye bir oluşum yapalım deniz ve denizciliğe ait resimlerinle başlayalım bu konsepte ne dersin?” dedi. Bende bayılırım dedim.

Uzun bir süredir zaten denizciliğe dair resimler yaptığını söyleyen Kurt, “Fikir üzerine Adem Bey’le birlikte oturup neler yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunduk. Bir seneden uzun bir süre atölye dönemi geçti. Adem Bey hiç müdahale etmedi ve karışmadı. Bana sadece beğendiği fotoğrafları ve temaları gönderiyordu ama ne yaptığımı kesinlikle bilmiyordu. İki yıla yakın bir zamanda bir baktık ki tablo sayımız toplam 55 olmuş. Dedik ki resimler çok güzel bu tabloları sanatseverlerle ve denizcilik sektörüyle buluşturalım istedik çok da güzel oldu. 'Mavi Blue' ismine yakışır bir sergi oldu. Bu tür sergilerin devamının da olacağını söyleyen Kurt katılımdan dolayı herkese teşekkür ederim dedi.”

10.jpg

8-001.jpg

4.jpg

6.jpg

7.jpg

5-001.jpg

12-001.jpg

9.jpg14-001.jpg15-001.jpg

16-001.jpg

18.jpg

20.jpg

27.jpg32.jpg

33.jpg36.jpg

34.jpg

37.jpg

25.jpg

Berrin Kurt kimdir?
Berrin Kurt 1968 İstanbul doğumludur. Nişantaşı Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunudur. Amatör olarak gençlik yıllarından itibaren resim yapmakta olan sanatçı, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş.’deki çalışma hayatı boyunca tanıklık ettiği sanat ve tasarım çalışmalarının da katkısıyla, emekli olduğu son 7 yıldır resim sanatına profesyonel olarak devam ediyor. Yurtiçinde ve dışında karma sergiler ile çalıştaylara katılan Berrin Kurt’un, hem Türkiye’deki hem de ABD, Fransa, İtalya başta olmak üzere birçok ülkedeki özel koleksiyonlarda eserleri bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.