1. HABERLER

  2. DENİZ VE ÇEVRE

  3. EBRD, Türkiye'de denizcilik sektörü için planını açıkladı
EBRD, Türkiye'de denizcilik sektörü için planını açıkladı

EBRD, Türkiye'de denizcilik sektörü için planını açıkladı

EBRD Türkiye'de daha yeşil bir denizcilik sektörü için planını açıkladı.

A+A-

EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası), Türkiye'de denizcilik sektörünü modernize etmek ve ülkenin düşük karbon ekonomisine geçişini hızlandırmayı amaçlayan yeşil yatırımları ve iklim azaltma teknolojilerini kolaylaştırmak için yeni bir program duyurdu.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ile istişare halinde geliştirilen 'Türkiye için Denizcilikte Karbonsuzlaştırma ve Yeşil Denizcilik Programı', limanlarda ve gemilerde çevre dostu teknolojileri teşvik ederken, sektörü güncellemeyi amaçlayan yeşil yatırımlara odaklanacak.

Programın toplam büyüklüğü 70 milyon Euro olarak öngörüldü. AB'nin bu büyüklüğün 20 milyon Euroluk kısmını karşılayacak.

İki ana bileşenden oluşan program, teknik yardım ve kapasite geliştirmenin yanı sıra liman ve gemi yatırımlarını teşvik edecek. Ayrıca sektörün geniş kapsamlı dönüşümünü sağlamak üzere ülkenin kurumsal ve düzenleyici çerçevelerini de destekleyecek.

Program, emisyonları azaltmak veya sektörel oyuncuların iklim krizinin neden olduğu aksaklıkları daha iyi hafifletmelerine yardımcı olmak gibi olumlu bir etkiye sahip olabilecek hem özel hem de kamu sektörü yatırımlarını destekleyecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.