1. HABERLER

  2. GEMİ İNŞA

  3. Dünyanın İlk İnsansız Araştırma Gemisi
Dünyanın İlk İnsansız Araştırma Gemisi

Dünyanın İlk İnsansız Araştırma Gemisi

Çin’de uzaktan kontrol edilebilen ve kendi başına seyredebilen dünyanın ilk insansız araştırma gemisi Zhu Hai Yun göreve başladı.

A+A-

Geminin inşasına, Huangpu Wenchong Tersanesi’nde 2021 yılının Temmuz ayında Guangzhou’da başlandı. Türünün ilk örneği olan gemi, drone’lar, tekneler ve denizaltılar da dahil olmak üzere birçok araca ev sahipliği yapacak. Tam entegre bir operasyon gerçekleştirmek için tasarlanan gemi bağımsız bir otonom platforma sahip.

Otonom navigasyon sistemi ile donatılan gemi deniz bilimsel araştırmaları ve diğer gözlem faaliyetlerini yürütecek. Zhu Hai Yun, Dünyanın ilk insansız araştırma gemisinin tahrik sistemi, elektronik aksamları, konumlandırma sistemleri ve diğer ekipmanları Çin›in yerli imkanlarıyla geliştirildi. Ekonomik hızı 13 knot olan gemi 18 knot hıza çıkabiliyor. 88.5 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğindeki gemi yaklaşık 2.100 tonluk deplasmana sahip. Zhu Hai Yun’un oşinografik araştırmalar, haritacılık, örnekleme ve devriye dahil olmak üzere çeşitli okyanus keşif görevleri için kullanılabilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.