1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. DTO İzmir Şubesi Meclisi Toplandı
DTO İzmir Şubesi Meclisi Toplandı

DTO İzmir Şubesi Meclisi Toplandı

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir'in rüzgar santrali yatırımlarında öne çıktığı gibi, bu sektörün ihracatında ve lojistiğinde de önemli bir merkez olduğunu söyledi.

A+A-

DTO İzmir Şubesi olağan meclis toplantısı, şube meclis salonunda yapıldı.

Toplantıda konuşan Öztürk, ihracatçıların rekabetçi kur, sanayicilerin ise finansmana erişimde yaşadıkları sorunları dile getirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İmalat ve ihracat sektörlerinin yaşadığı her sıkıntı, denizcilik sektörümüzü doğrudan etkiliyor. Mal ticaretinde zayıf talebin etkisini, ülkemiz deniz taşımacılığında ve limanlarda elleçlenen yük hacminde de yaşıyoruz. 2022 yılında limanlarda elleçlenen konteynerin bir önceki yıldan daha düşük, yani 12,6 milyon TEU'nun altında gerçekleşmesi bekleniyor. Türkiye'nin ihracatını artırması için yeni ticaret anlaşmalarına ve Gümrük Birliği'nin güncellenmesine ihtiyaç ise devam ediyor. Ticaret savaşları ve pandemi ile şekillenen ticaretin bölgeselleşme eğilimi, doğru düzenlemeler ile ülkemiz imalat sektörüne ve deniz taşımacılığına olumlu yansıyabilir."

İzmir Alsancak Limanı'nda elleçlenen yük miktarında bir önceki yıla göre düşüş yaşandığını kaydeden Öztürk, "Bununla beraber 2021 yılında 38 bin ton olan rüzgar gülü/kanadı ihracatı, 2022'de iki kata yakın artarak 62 bin tonu geçti. Bölgemiz, rüzgar santrali yatırımlarında öne çıktığı gibi, bu sektörün ihracatında ve lojistiğinde önemli bir merkez oldu." dedi.

Öztürk, İzmir-Selanik arasındaki gemi seferlerinin yeniden başlaması için çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.