1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. DTO Antalya Şubesi ve Q Terminals’in Hazırladığı Yardım Gemisi Yola Çıktı
DTO Antalya Şubesi ve Q Terminals’in Hazırladığı Yardım Gemisi Yola Çıktı

DTO Antalya Şubesi ve Q Terminals’in Hazırladığı Yardım Gemisi Yola Çıktı

İMEAK DTO Antalya Şubesi ve QTerminals Antalya Liman İşletmesi işbirliğiyle hazırlanan ve depremzedelerin yaralarını sarmak için hazırlanan yardım gemisi yola çıktı.

A+A-

DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Varol Çakır'a ait Limitless adlı gemi, gıda ve ısınma ürünlerinden hijyen malzemelerine kadar pek çok ihtiyaç kalemiyle 30 saat sonra İskenderun Limanı'na ulaşacak.

Aralarında DTO Merkez Meclis üyesi Hayrettin Özkan ve DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Kemal Piro'nun da yer aldığı 12 görevli ve 6 gönüllü aşçıdan oluşan ekip, yaklaşık 15 gün süreyle depremzede vatandaşlara sıcak yemek hizmeti verecek.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin yaptığı açıklamada, kısa sürede organize olarak 120 tondan oluşan yardım malzemelerini hazırladıklarını ve İskenderun Limanı’na uğurladıklarını belirtirken, “Tarihin en büyük depremlerinden birini yaşadık. Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Çok üzgünüz. Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi olarak QTerminals Antalya Liman İşletmesi ile birlikte 120 ton gıda, tıbbi, giyim, içecek ve diğer ihtiyaçları hazırladığımız gemi ile yolladık. Yardım organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Qterminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert de yaptığı açıklamasında çok üzgün olduklarını belirterek, “Son yıllarda yaşadığımız en büyük afetlerden biri. Deniz Ticaret Odası Antalya Şubemiz ile birlikte elimizden geldiğince tüm imkanlarımızı seferber ederek yardım gemimizi İskenderun’a uğurladık. Bundan sonraki süre içerisinde de denizcilik ve lojistik anlamında elimizden gelen tüm imkanları şubemiz ile birlikte göstermeye gayret edeceğiz” dedi.

DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda yardım gemisi Limitless’in kaptanı Varol Çakır’da ülke olarak çok üzüntülü günlerden geçtiklerini belirterek “İnsani görevimizi yapıyoruz. Allah’ın izniyle oradaki yardıma muhtaç arkadaşlarımıza yiyecek, barınma, ilaç, duş gibi ihtiyaçlarını akla gelen her türlü ihtiyacını karşılayacak tedarik malzemelerini gemimize yükledik. Oldukça fazla bir yükleme yaptık. Allah’in izniyle yaklaşık 30 saat sonra İskenderun Limanında olacağız” diye konuştu.

dto-yardim-gemisi.jpg

dto-yardim-gemisi-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.