1. HABERLER

  2. LİMANLAR

  3. DP World Yarımca bir ilki gerçekleştirdi
DP World Yarımca bir ilki gerçekleştirdi

DP World Yarımca bir ilki gerçekleştirdi

DP World Yarımca, çalışmalarında uzaktan kontrol edilebilen elektrikli vinçleri entegre eden Türkiye’deki ilk liman oldu.

A+A-

Terminaldeki iş kazalarında önemli bir azalmaya yol açan "Sıfır Tolerans" uygulamasının bir parçası olan bu yöntemle Yarımca Limanı’ndaki kayıp zamanlı iş kazaları 2018’den bu yana yüzde 50 oranında azaldı.

DP World'ün 2022 yılında yaptığı açıklamaya göre, temel güvenlik uygulamalarına ve ekipman iyileştirmelerine 80 milyon Euro yatırım yapılarak Avrupa portföyünde yaralanma riskinin yüzde 40 oranında azaltıldığı bildirildi. 8 uzaktan kontrol edilebilen elektrikli rıhtım vinci ve 8 uzaktan kontrol edilebilen elektrikli portal vinci, terminalde güvenliği artırmak için dünya genelinde bir pilot proje çerçevesinde devreye alındı.

dp-world-yarimca-002.jpg

Limandaki vinçler, yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki kumanda odasında bulunan eğitimli ve yetkin personeller tarafından yönlendiriliyor. Önlerinde bulunan ekranlardan hem vincin hem de konteynerin etrafını farklı açılardan gören operatörler, kumandalar aracılığıyla kontrollü bir şekilde operasyonları gerçekleştiriyor. Ayrıca rıhtım vinçlerinin farklı noktalarında bulunan hareket sensörleri operatörlerin konteynerin her noktasına hakim olmasına yardımcı oluyor. Muhtemel hatalarda devreye giren sensörler, gerçekleşebilecek kazaları engellemeye yardımcı oluyor. Hayata geçirilen bu uygulamayla hem iş kazalarının azaltılması hem de operasyonların kusursuz gerçekleşmesi hedefleniyor.

dp-world-yarimca-003.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.