1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. DNV, Açık Deniz Enerji Operasyonları için 'Go-To Standard'ı Güncelledi
DNV, Açık Deniz Enerji Operasyonları için 'Go-To Standard'ı Güncelledi

DNV, Açık Deniz Enerji Operasyonları için 'Go-To Standard'ı Güncelledi

Denizcilik endüstrisindeki gelişmelere öncülük eden küresel lider DNV, DNV-ST-N001 standardında önemli bir güncelleme duyurdu.

A+A-

Denizcilik endüstrisindeki gelişmelere öncülük eden ve enerji geçişine katkı sağlayan küresel lider DNV, açık deniz rüzgar santralleri, deniz altı kabloları ve petrol ile gaz varlıklarının taşınması, kurulumu ve kaldırılmasına yönelik operasyonların planlanması için kilit bir rehber olan DNV-ST-N001 standardında önemli bir güncelleme duyurdu.

Yenilikler, enerji geçişinin hızını yansıtarak ve uygun maliyetli denizcilik operasyonlarının geliştirilmesine destek vererek, sektördeki değişen doğayı yakalıyor. DNV, 2050'ye kadar küresel olarak offshore rüzgarın toplam rüzgar üretimindeki payının %34'e yükselmesini bekliyor, bu da toplamda neredeyse 2000 GW'a ulaşacak.

İlk olarak 2016'da oluşturulan ve o zamandan beri düzenli olarak güncellenen DNV-ST-N001 standardı, sektörle sürekli etkileşim içinde revize edilerek geliştirildi. En son revizyon, sektörden 400'ün üzerinde teknik yoruma dayalı bir harici inceleme sürecinin ardından gerçekleşti.

dnv.jpeg

Bu standart, denizcilik operasyonlarının tüm yönlerine ve temel mühendislik gereksinimlerinin yanı sıra tasarım aşamasında dikkate alınması gereken yüklerin tespitine odaklanıyor. Ayrıca, deniz operasyonlarını inceleyen Deniz Garantisi Sörveyörünün bakış açısını da içeriyor.

DNV'nin Büyüme Direktörü Lucy Craig, "Sektörden gelen yüksek düzeyde katılımın ardından, DNV-ST-N001'in en son revizyonu, tüm dünyada denizcilik operasyonlarını güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için kullanılan fiili standart olarak konumunu daha da güçlendiriyor." şeklinde konuştu.

DNV-ST-N001'in güncellenmesi, müşterilere endüstri lideri güvence sağlarken, enerji uygulamalarının evrimine de uyum sağlayarak sektördeki değişimlere öncülük etmeye devam ediyor. Bu standart, proje geliştirme süreçlerinde tutarlılık sağlayarak, ilgili taraflar arasında güvenilir bir çerçeve sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.