1. HABERLER

  2. BİLİM VE TEKNOLOJİ

  3. Denizcilik alanında iş birliği protokolü imzaladılar
Denizcilik alanında iş birliği protokolü imzaladılar

Denizcilik alanında iş birliği protokolü imzaladılar

Girne Üniversitesi ile dünyanın en önemli araştırma merkezlerinden The Stazione Zoologica Anton Dohrn arasında iş birliği protokolü imzalandı.

A+A-

Denizcilik alanında dünyanın en önemli üniversitelerinden Girne Üniversitesi ile deniz biyolojisi ve ekolojisi alanlarında dünyanın en önemli araştırma merkezlerinden The Stazione Zoologica Anton Dohrn arasında iş birliği protokolü imzalandı.

the-stazione-zoologica-anton-dohrn.jpg

İki kurum arasında imzalanan "Genel Eğitim ve Araştırma" alanlarında imzalanan iş birliği protokolü ile çevrenin korunması, yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, deniz organizmalarına ve biyolojik çeşitliliği korumayı amaçlayan ortak araştırma projeleri yürütülecek.

akdeniz-istilac-turler.jpg

Doğu Akdeniz habitatları ve ekosistemlerindeki deniz istilacısı yabancı türler üzerinde araştırmalar yürüterek bilgi akışının teşvik edilmesini de amaçlayan iş birliği protokolü ile yenilikçi bilimsel çalışmalar ortaya konulması hedefleniyor.

Akdeniz'in özellikle son yıllarda istilacı türlerin tehdit altında olduğu düşünüldüğünde imzalanan iş birliği protokolü çok daha önem kazanıyor.

prof-dr-ilkay-salihoglu.jpgGirne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, "Bu protokol, mümkün kılacağı çok yönlü bilimsel araştırmalarla, her iki kurumun güçlerini birleştirerek Akdeniz'i korumaya hizmet edecek uluslararası bir bilgi ağı oluşturacak" dedi.

Girne Üniversitesi’nin imza attığı ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile sahip olduğu bilimsel etkinliğin sonuçlarını büyütme hedefi ile hareket ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Salihoğlu, “The Stazione Zoologica Anton Dohrn ile imzaladığımız iş birliği protokolü de denizel alanlardaki yaşam döngüsünü korumaya yönelik pek çok araştırmanın ortaya çıkmasına olanak sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.