1. HABERLER

  2. YURT

  3. Deniz seviyesinin yükseldiği İskenderun’da sahildeki binalar boşaltıldı
Deniz seviyesinin yükseldiği İskenderun’da sahildeki binalar boşaltıldı

Deniz seviyesinin yükseldiği İskenderun’da sahildeki binalar boşaltıldı

10 ilde yıkıma yol açan depremlerden en çok etkilenen yerlerden biri olan Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesi yükseldi. Sahil kesimindeki binalar ve iş yerleri, risk nedeniyle boşaltıldı.

A+A-

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremden sonra Hatay‘ın İskenderun ilçesi Çay Mahallesi’ndeki sahil yolunda deniz seviyesi yükseldi. İlçenin en işlek caddesi olan Mete Aslan Bulvarı‘na doğru deniz taştı.

Sahil bandında deniz seviyesinin üzerindeki işletmeleri aşan sular, bulvarı geçip sokak ve caddelere ilerledi. Bulvardaki siteler, banka ve iş yerleri tahliye edildi. Deprem sonrası kendilerini sokağa atan halk, deniz sularının cadde ve sokakları basmasının şaşkınlığını yaşadı.

deniz-seviyesinin-yukseldigi-iskenderunda-sahildeki-binalar-bosaltildi-1.jpg

Depremin üzerinden iki gün geçmesine rağmen suların geri çekilmediği görüldü. Sahil bandındaki evler de hem deprem riski hem de denizin taşması nedeniyle boşaltıldı.

İskenderun Kaymakamlığı, hasarlı evlere girilmemesi yönünde ve sahil kesiminde deniz taşması nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bölge halkını uyardı. Halk, afet sonrası parklar ve kapalı semt pazarlarında kalmaya çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.