1. HABERLER

  2. GEMİ İNŞA

  3. Dearsan'ın, Nijerya Deniz Kuvvetleri için inşa ettiği geminin ikincisi denize indirildi
Dearsan'ın, Nijerya Deniz Kuvvetleri için inşa ettiği geminin ikincisi denize indirildi

Dearsan'ın, Nijerya Deniz Kuvvetleri için inşa ettiği geminin ikincisi denize indirildi

Dearsan Gemi İnşaat Sanayi AŞ'nin Nijerya Deniz Kuvvetleri için inşa ettiği, geçen yıl ekim ayında ilki denizle buluşan 76 metrelik açık deniz karakol gemisinin ikincisi denize indirildi.

A+A-

Dearsan Tersanesi'ndeki denize iniş törenine, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun eşi Remi Tinubu, Nijerya Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Bello Matawalle, Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanı Emmanuel Ogalla, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Dearsan Gemi İnşaat Sanayi AŞ yetkilileri ve iki ülkeden üst düzey yetkililer katıldı.

Remi Tinubu, törende, Dearsan'ın yüksek kaliteli gemi inşa kapasitesine değinerek, Türkiye ve Nijerya arasındaki ilişkilerin güçlendiğini söyledi.

Haluk Görgün de Türk güvenlik güçlerinin yanı sıra dost ve müttefik ülkelerin güvenlik güçlerinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak sürdürülebilir bir savunma sektörü oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Görgün, Türk mühendisliğinin gelişmiş bir platformunun Nijerya'nın savunma kuvvetlerine teslim edilmesinden gurur duyduğunu dile getirdi.

Dearsan'ın inşa ettiği gemilerin Nijerya'nın donanmasını güçlendireceğine işaret eden Görgün,"Savunma sanayi işbirliklerini her alanda ikili ilişkileri zenginleştirecek bir kaldıraç olarak görüyoruz. Bu başarılı teslimatlar, savunma sanayisinde daha fazla işbirliğine yeni kapılar açacak. Ülkelerimiz daha fazlasını hak ediyor." dedi.

Şuay Alpay ise Türk gemi inşa sektöründeki nitelikli mühendis gücü ve kaliteli işçilikle gelinen bu aşamayı, dost ve kardeş ülke Nijerya ile paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Alpay, bu projelerin ikili askeri ilişkilere artan katkılarının olacağına inandıklarını vurguladı.

Uzunluğu 76,90 metre, genişliği 11,90 metre olan Dearsan'ı 76 metre açık deniz karakol gemisinin diğer özellikleri şu şekilde:

"Draft: 3,60 metre, deplasman: 1100 ton, menzil: 2 bin 500 deniz mili, maksimum sürat: 28 knot, deniz kalış süresi: 16 gün, mürettebat: 47."

Dearsan ile Nijerya Deniz Kuvvetleri arasında 3 Kasım 2021'de 2 adet 76 metre açık deniz karakol gemisi için sözleşme imzalanmıştı.

dearsanin-nijerya-deniz-kuvvetleri.jpg

 

dearsanin-nijerya-deniz-kuvvetleri-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.