1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. Nijerya Deniz Kuvvetleri ile Dearsan Tersanesi arasında imzalar atıldı
Nijerya Deniz Kuvvetleri ile Dearsan Tersanesi arasında imzalar atıldı

Nijerya Deniz Kuvvetleri ile Dearsan Tersanesi arasında imzalar atıldı

Nijerya Deniz Kuvvetleri ile Dearsan arasında Nijerya Deniz Kuvvetleri’nin amiral gemisi olan NNS ARADU fırkateyninin modernizasyonu için sözleşme imzalandı.

A+A-

Nijerya Deniz Kuvvetleri ile Dearsan Tersanesi arasındaki imza töreni 6 Haziran’da Nijerya'nın başkenti Abuja'da gerçekleşti. Törene, Nijerya Federal Cumhuriyeti Senatosu Üyeleri, Savunma Bakanlığı Yetkilileri, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral AZ GAMBO, Dearsan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz YILDIRIM ve şirket yöneticileri katıldı.

dearsan-nns-aradu.jpg

Nijerya Deniz Kuvvetleri'nin Amiral Gemisi olan tarihi öneme sahip NNS ARADU Fırkateyninin (F89) Yenileme ve Tadilat projesi kapsamında Dearsan Tersanesi ile Nijerya Deniz Kuvvetleri arasında sözleşme imzalandı. Alman Blohm & Voss Tersanesi tarafından inşa edilen ve 1982 yılında işletmeye alınan, 125 metre uzunluğa ve 3500 ton deplasmana sahip MEKO 360 sınıfı NNS ARADU Fırkateyninin yenileme ve tadilat projesi İstanbul Tuzla'daki tersanede gerçekleştirilecektir.

Aynı sözleşme kapsamında 1 adet 57 metrelik Tuzla Sınıfı Devriye Botu da Nijerya Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilecek. Devriye Botu Eskort, İstihbarat, Keşif ve Gözetleme, Kaçakçılık ve Korsanlıkla Mücadele, Denizde ve Doğal Kaynaklarda Hak ve Menfaatlerin Korunması, Deniz Durumu Farkındalığı görevleri ve yasa dışı Balıkçılık Denetiminde aktif rol alabilen Devriye Botu, Hava Karşıtı Harp, Yüzey Karşıtı Harp ve Asimetrik Harp silah sistemleriyle de donatılacak.

nijerya-deniz-kuvvetleri-ile-dearsan-tersanesi-arasinda-2.jpg

nijerya-deniz-kuvvetleri-ile-dearsan-tersanesi-arasinda-3.jpg

nijerya-deniz-kuvvetleri-ile-dearsan-tersanesi-arasinda.jpg

nijerya-deniz-kuvvetleri-ile-dearsan-tersanesi-arasinda-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.