1. HABERLER

  2. YAT - MARİNALAR

  3. Damen, yat destek gemisini teslim etti
Damen, yat destek gemisini teslim etti

Damen, yat destek gemisini teslim etti

Antalya'daki Damen Yatçılık, 53 metrelik yat destek gemisi YS5302'yi teslim etti. Gemiye, Five Oceans Global Solutions şirketinin kurucusu Tommy Allen'ın eşliğinde Five Oceans adı verildi.

A+A-

Allen, gemiyi 'derin denizin gizemlerini' araştırmak için kullanmak istiyor. Five Oceans bunun için ileri teknolojiyi ve en son araştırma yöntemlerini kullandığını iddia ediyor. Five Oceans gibi bir destek gemisi normalde ek personel ve ekipmanı barındırmak için bir süper yatın takip gemisi olarak kullanılır.

Ancak görünen o ki bu gemi, sahibiyle birlikte bağımsız olarak yol alacak. Ancak geminin işletimi Monako'daki Verpaka Dolling Superyachts'ın elinde olacak. Bu şirket ayrıca, örneğin Monako Yat Gösterisi sırasında gemiyi süper yatlar için kovalamaca teknesi olarak da kiralayabilir.

Five Oceans'ta tekneleri, su oyuncaklarını ve diğer malzemeleri gemiye taşımak için bir vinç bulunuyor. Bunun için 250 metrekarelik güverte mevcut.

Ayrıca gemide sekiz misafir için misafir odaları ve 10 mürettebat için kabinler bulunuyor. Allen bir basın açıklamasında, "Bizim için yat destek gemisi inanılmaz şeyler yapmamıza olanak tanıyan bir platformdur" dedi.

ÖZELLİKLERİ

Uzunluk: 53,25 metre
Genişlik: 9,20 metre
Taslak: 3,05 metre
Brüt ton: 499
Motorlar: Her biri 6000 hp'lik 2 Rolls Royce MTU motor
Azami hız: 19 knot
Tasarım: Damen Yatçılık

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.