1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. CMA CGM, Wincanton'u satın alma teklifini artırdı, rekabet kızıştı
CMA CGM, Wincanton'u satın alma teklifini artırdı, rekabet kızıştı

CMA CGM, Wincanton'u satın alma teklifini artırdı, rekabet kızıştı

Fransız denizcilik devi CMA CGM, İngiliz lojistik devi Wincanton'u satın alma teklifini nakit olarak yaklaşık 766 milyon dolara yükselterek rekabeti kızıştırdı.

A+A-

Bu hamle, Londra'da listelenen Wincanton'un yönetim kurulunun dikkat çekici bir şekilde artan teklifi oybirliğiyle onaylamasının ardından geldi. Ancak, şirket adı açıklanmayan bir rakip teklif sahibinin varlığını doğrularken, henüz resmi bir teklif almadığını belirtti.

CMA CGM'nin CEVA Lojistik birimi aracılığıyla yapılan teklifi, Ocak ayındaki ilk teklife kıyasla 47-48 milyon dolar artırılarak, o dönemde Wincanton'un hisse senedi fiyatına göre %52'lik bir prim sağlamış oldu. CEVA yaptığı açıklamada, Wincanton hisselerinin %16'sından biraz fazlasını elinde bulunduran yatırımcılardan teklifi kabul etme taahhütleri aldığını ve diğer %19,4'e sahip yatırımcıların da anlaşmayı desteklediğini doğruladı.

CMA CGM, son dönemde lojistik alanındaki satın alma stratejisini hızlandırmış durumda. Rodolphe Saadé liderliğindeki şirket, Bolloré Logistics ve Ingram Micro'nun yanı sıra diğer ticaret ve yaşam döngüsü hizmetleri şirketlerini de bünyesine katmıştı. Bu satın almalar, konteyner taşımacılığındaki yükseliş yıllarında elde edilen karlarla destekleniyor ve şirketin liman terminalleri, uçakları ve medya işlerini de kapsıyor.

Wincanton ise neredeyse bir asırlık bir geçmişe sahip. İngiltere ve İrlanda'da gıda ve tüketim mallarından yakıt ve savunma sektörüne kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Anlaşmanın tamamlanması halinde, CEVA'nın mevcut 900'den fazla kontrat lojistiği ve nakliye deposu işletmesine ek olarak, 170'ten fazla tesis eklenmesi ve yaklaşık 520.000 ton hava kargo ile 1,3 milyon TEU sevkiyatının CEVA'ya katılması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.