1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. CMA CGM, güvenlik endişeleriyle kızıldeniz geçişlerini durdurdu
CMA CGM, güvenlik endişeleriyle kızıldeniz geçişlerini durdurdu

CMA CGM, güvenlik endişeleriyle kızıldeniz geçişlerini durdurdu

Denizcilik sektörünün devlerinden CMA CGM, Kızıldeniz üzerindeki transit geçişlerini güvenlik endişeleri nedeniyle askıya aldığını duyurdu.

A+A-

CMA CGM, Bab el-Mendeb Boğazı'ndan gemilerinin Kızıldeniz'e giriş ve çıkışlarını bir süreliğine durdurma kararı aldı.

Bu ani kararın arkasındaki temel sebep, CMA CGM tarafından işletilen gemilerin Yemen'deki Husi militanları tarafından gerçekleştirilen son saldırılara maruz kalması olarak belirlendi. Özellikle bu hafta yaşanan olaylarda CMA CGM'nin konvoyundaki gemilerin hedef alınması, şirketi ciddi bir güvenlik tehdidi altında bıraktı.

CMA CGM'nin kararının, aynı zamanda diğer büyük nakliye firmalarının da benzer bir adım atmaya yönelmesine neden olduğu belirtiliyor. Uzmanlara göre Güney Kızıldeniz üzerinden geçişin durdurulması, Asya ile Avrupa arasındaki ana ticaret yolunun sekteye uğramasına ve uluslararası tedarik zincirinin etkilenmesine yol açabilir.

Dünyanın en büyük konteyner nakliye hatlarından biri olan CMA CGM, riskli sulardan kaçınmak adına hizmetlerinin bir kısmını halihazırda Güney Afrika rotasına yönlendirmiş olsa da, özellikle Fransız donanması eskortları tarafından güvenlikleri sağlanan bazı gemilerini Kızıldeniz üzerinden göndermeye devam ediyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.