1. HABERLER

  2. GEMİ İNŞA

  3. CMA CGM, Avrupa için Öncü LNG Yakıtlı Gemi Sınıfını Tanıttı
CMA CGM, Avrupa için Öncü LNG Yakıtlı Gemi Sınıfını Tanıttı

CMA CGM, Avrupa için Öncü LNG Yakıtlı Gemi Sınıfını Tanıttı

Deniz taşımacılığı devi CMA CGM, çevre dostu ve gelecek odaklı bir adım atarak, Avrupa'nın deniz trafiğinde çığır açacak yeni bir gemi sınıfını duyurdu. 

A+A-

Şirketin filo yenileme programının önemli bir adımı olarak tanımlanan bu sınıf, LNG yakıtıyla çalışan besleyici gemileri içeriyor ve karadan denize geçişi kolaylaştırmayı hedefliyor.

lng-yakitli-gemi.jpeg

CMA CGM'nin yeni sınıfının ilk örneği olan ve Mermaid (Denizkızı) adını taşıyan gemi, deniz denemelerini başarıyla tamamladıktan sonra Kuzey Avrupa rotasına doğru yola çıkacak. Bu gemi, sadece çevre dostu yakıt kullanmakla kalmayacak, aynı zamanda 2.000 TEU kapasitesiyle yüksek taşıma kapasitesine de sahip olacak. Römorklara yüklenebilen 45 feet'lik konteynerleri taşıma yeteneği, bölgesel taşımacılıkta karayolu taşımacılığına etkili bir alternatif sunacak.

CMA CGM'nin bu yeni sınıfının tasarımı, sektörün önde gelen firmalarıyla işbirliği içinde gerçekleştirildi. Chantiers de l'Atlantique ve Danimarkalı mühendislik firması Odense Marine Technique'in yanı sıra, GTT gibi uzman firmaların da katkılarıyla ortaya çıkan gemi, sadece çevre dostu değil, aynı zamanda üstün performansıyla da dikkat çekiyor. Yüzde 15'e kadar yakıt tasarrufu sağlayan gemiler, emisyonları da geleneksel gemilere kıyasla yüzde 20'ye kadar azaltacak.

CMA CGM'nin bu çevreci atağı sadece tek bir gemiyle sınırlı değil. Şirket, yakın gelecekte hidrojenle çalışacak ve sıfır emisyon sağlayacak güçlü yakıt hücrelerine sahip gemileri de filosuna katmayı planlıyor.

CMA CGM'nin CEO'su, şirketin sıfır karbon hedefine doğru ilerlerken, filo yenileme programına 15 milyar doların üzerinde yatırım yaptıklarını belirtti. Bu yatırımlarla, CMA CGM'nin 2028'e kadar düşük karbonlu yakıtlarla çalışan 120'den fazla gemiye sahip olması hedefleniyor.

CMA CGM'nin bu hamlesi, deniz taşımacılığı sektöründe sürdürülebilirliğe verilen önemin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.