1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çin'in Gemi ve Denizcilik Ekipmanı Teknolojisi Gelişmeye Devam Ediyor
Çin'in Gemi ve Denizcilik Ekipmanı Teknolojisi Gelişmeye Devam Ediyor

Çin'in Gemi ve Denizcilik Ekipmanı Teknolojisi Gelişmeye Devam Ediyor

Çin'in gemi ve denizcilik ekipmanı teknolojisi son yıllarda atılımlar gerçekleştirmeye devam ederek denizcilik endüstrisinin dönüşümü ve modernize edilmesinde güçlü bir destek sağladı.

A+A-

Çin'in başkenti Beijing'de düzenlenen uluslararası bir forumda konuşan Çin Devlet Gemi İnşa Şirketi (CSSC) Genel Müdürü Yang Jincheng, "Yeşil, düşük karbonlu ve akıllı teknolojilere odaklanarak, kilit önemdeki teknolojilerde araştırma ve geliştirmeyi desteklemeye devam ettik" dedi.

Yang, CSSC'nin son yıllarda bağımsız olarak dünyanın önde gelen yüksek teknolojili büyük gemilerini ve ekipmanlarını geliştirdiğini belirtti.

Yang, ayrıca CSSC'nin açık deniz yenilenebilir enerji, derin deniz balık yetiştiriciliği, derin deniz kaynaklarının araştırılması ve diğer endüstrilerin gelişimini desteklemek için en güncel yenilikleri kullandığını ve okyanusun ekonomik ile çevresel faydalarını artırmaya yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi.

Çin Ulusal Gemi İnşa Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Wu Qiang ise, "Çin'in gemi inşa endüstrisi, deniz bilimi ve teknolojisinin gelişimine, okyanus keşif ve kalkınmasına olağanüstü katkılarda bulundu" dedi.

Foruma çevrimiçi ve fiili olarak 25.000'den fazla uzman katıldı. Katılımcılar, ortak bir geleceğe sahip bir denizcilik topluluğu inşa etme, deniz ekipmanı teknolojisi ve sürdürülebilir kalkınma konularında derinlemesine tartışmalar yürüttü.

Kaynak: Xinhua

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.