1. HABERLER

  2. KRUVAZİYER TURİZMİ

  3. Carnival yolcu gemileri güzergah değiştiriyor
Carnival yolcu gemileri güzergah değiştiriyor

Carnival yolcu gemileri güzergah değiştiriyor

Ortadoğu'da tırmanan gerginlikler, Amerikalı Carnival grubunu Kızıldeniz'deki seyahat rotalarını gözden geçirmeye zorluyor.

A+A-

Yemenli isyancı lider Muhammed el-Atifi'nin, ABD ve İngiltere'ye karşı artan bir tehdit içeren açıklamalarının ardından, kruvaziyer hattı, yolcuların güvenliğini ön planda tutarak 12 geminin seyahat planlarını değiştirme kararı aldı.

Carnival Grubu tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, küresel güvenlik uzmanları ve hükümet yetkilileri ile yakın istişareler sonucunda alınan kararın, Mayıs 2024'e kadar geçerli olacağını belirtti. "Son gelişmeler ışığında ve bölgedeki artan belirsizlik göz önüne alındığında, şirketimizin yedi markasına ait 12 geminin güzergahını değiştirmeye karar verdik." denildi.

Yemenli isyancı lider Muhammed el-Atifi yaptığı açıklamada, "Zalim güçlerle çatışmaya hazırız. Amerikalılar, İngilizler ve onlarla koordineli hareket edenler, Yemen'in egemenlik kararının gücünün ve bu konuda herhangi bir tartışma ya da anlaşmazlığın olmadığının farkına varmalı." diyerek Husilerin, ABD ve İngiltere ile uzun vadeli bir çatışmaya hazır olduklarını söylemişti.

Costa Toscana'nın Süveyş'ten geçişi de iptal
Costa Crociere de, Kızıldeniz ve çevresindeki gelişmeleri dikkatle izleyerek, küresel güvenlik uzmanları ve hükümet yetkilileriyle yakın istişarelerde bulunarak, planlanan seyahat rotalarında önemli değişikliklere gidiyor. Şirket, misafirlerin ve mürettebatın güvenliğini en üst düzeyde tutma kararı alarak, Kızıldeniz'den geçmesi planlanan gemilerinin rotasını başka yöne çekme kararı aldığını duyurdu.

carnival.jpeg

Bu kapsamda, Süveyş'ten geçişle birlikte Dubai'de durması planlanan Costa Crociere gemisinin yeniden konumlandırılması da iptal edildi. Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, geminin güvenlik nedeniyle Afrika'nın çevresini dolaşmaya devam edeceği belirtildi.

Costa Crociere'nin resmi notunda şu ifadelere yer verildi: "En büyük önceliğimiz, misafirlerimizin ve mürettebatımızın güvenliğini ve refahını sağlamaktır. Bu nedenle, 10 Mart'ta Dubai'den kalkan, Emirates'ten Savona'ya Costa Toscana konumlandırma gezisi iptal edildi. Etkilenen konukları ve seyahat acentelerini doğrudan bilgilendiriyoruz ve tam para iadesi sağlıyoruz."

Bu gelişmeler, dünya genelindeki seyahat endüstrisindeki güvenlik endişelerini bir kez daha gündeme getirdi. Güvenlik uzmanlarının ve analistlerin yakından takip ettiği bu durum, bölgedeki jeopolitik gelişmelerin sadece siyasi değil, aynı zamanda ekonomik etkilerini de beraberinde getirebileceği bir dönemde, seyahat endüstrisinin kırılganlığını bir kez daha ortaya koydu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.