1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Can kaybı 31 bin 643
Can kaybı 31 bin 643

Can kaybı 31 bin 643

Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 31 bin 643 kişiye çıktı.

A+A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir hafta geçti. Depremde şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 643'e yükseldi. 80 bin 278 kişi yaralı olarak felaketten kurtuldu. 12 bin 141 bina yıkıldı.

Depremden etkilenen 10 ilde yaşayan yaklaşık 158,000 kişi bölgeden farklı illere tahliye edildi. 

fuat-oktay.jpg

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde Kahramanmaraş depremleriyle ilgili son bilgileri paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremzedelere yapılan yardımlar konusunda "AFAD aracılığıyla yönlendirilen nakdi yardımların amaçları dışında bir kuruşunun dahi kullanılmasına asla müsaade edilmeyeceği için son derece sağlıklı bir yöntem. Afetzedelere, vatandaşlarımıza her bir kuruşun ulaştırılacağıyla alakalı sağlıklı bir ulaşım kanalı, bağış kanalı olduğu için de bunu ben bir kez daha hatırlatmak isterim." ifadelerini kullandı.

Kabine tek gündem maddesiyle taplanacak

Oktay, "Yarın (bugün) kısmet olursa kabinemizi Cumhurbaşkanımızın başkanlığında topluyor olacağız ve yine gündemimiz tamamen yaşadığımız şu andaki afetler, son durum ve alınan ve alınacak olan tedbirler." diye konuştu.

Depremden etkilenen ülkelerden Türkiye'ye oluşabilecek göç dalgası ve güvenlik algısıyla alakalı bir zafiyet olduğuna ilişkin haberlere değinen Oktay, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını vurguladı.

130 bin güvenlik görevlisinin sahada görev yaptığını bildiren Oktay, valilerin veya mülki idarenin ihtiyaçlarını ileteceği Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilave sınırsız personelinin olduğunu belirtti.

Oktay, şunları kaydetti:

"İçeride bir güvenlik sorununun yaşanması mümkün değil. Buna asla müsaade etmeyiz. Bununla ilgili tüm tedbirler alınmıştır. Göç dalgasıyla ilgili özellikle sosyal medya üzerinden oluşturulmak istenen yalan haber olayı da, farklı oluşturulmak istenen algı da tamamen gerçek dışıdır. Böyle bir şey söz konusu değildir. Sınırlarımız tamamen güven altındadır, kontrol altındadır ve herhangi bir göç dalgasına izin vermemiz veya herhangi bir güvenlik noktasında zafiyete izin vermemiz asla ve asla mümkün değildir. Bu tür dezenformasyonu yapanlar, gerek dezenformasyon yasası çerçevesinde, gerek OHAL yasaları çerçevesinde de bunları sonuna kadar takip edeceğiz ve sonuna kadar da gerekeni yapacağız. Bundan da hiç kimsenin, hiçbir vatandaşımızın zerre kuşkusu olmasın."

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.