1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. BO’yu teslim etmek için SANMAR Operasyon Ekibi yola çıktı 
BO’yu teslim etmek için SANMAR Operasyon Ekibi yola çıktı 

BO’yu teslim etmek için SANMAR Operasyon Ekibi yola çıktı 

Sanmar'ın operasyon ekibi, Türkiye'den Alman operatör H. Schramm Towage'a teslim edilmek üzere güçlü liman römorkörünü ilk seferine çıkardı.

A+A-

BO adını H. Schramm Towage'ın sahibi Hans Helmut Schramm'ın üç yaşındaki oğlundan alan römorkör, Robert Allan'ın Sanmar isterlerine göre tasarlanan TRAktor-Z 2500SX tasarımına sahiptir. 

İki adet yüksek hızlı, elektronik kontrollü, EPA Tier III ve IMO Tier II uyumlu CAT 3516C ana makineye sahip olan dizel motoruyla güçlendirilen BO, Robert Allan'ın Sanmar isterlerine göre tasarlanan TRAktor-Z 2500SX sınıfı traktör tip römorkör olup 75 tonluk etkileyici bir çeki gücüne sahip ve 12.5 knot  serbestseyir hızına ulaşabiliyor.

25,3 m boyunda ve 12 m'lik genişliğe sahip olan BO, eskort ve terminal destek görevleri için tasarlanmıştır ve Fi-Fi 1 yangınla mücadele kapasitesine sahiptir.

H. Schramm Towage genel olarak Elbe nehri, Kuzey Denizi, Baltık Denizi ve Kiel Kanalı'nın kesiştiği noktada faaliyet gösteriyor ve BO, Elbe ağzında ve Kiel Kanalı'nın batı ucundaki Brunsbüttel'deki faaliyetlerine katılacak.

Sanmar'ın Türk denizcilik sektörünün kalbinde yer alan çevre dostu Altınova Tersanesi'nde inşa edilen ve Deliçay XlV adıyla anılan BO, Sanmar'ın H. Schramm Towage’'a teslim ettiği altıncı römorkör oldu. 2005'te teslim edilen 45 tonluk çift vidalı römorkör CORVIN, 2012'de teslim edilen düz tavanlı Navtug TORSTEN ve 2020'de teslim edilen 71 tonluk çeki gücü olan ATD römorkörü SÖNKE'ye katılıyor.

Sanmar Tersaneleri Kurumsal Strateji Direktörü İpek Gürün şunları söyledi: “Deliçay serimiz operatörler tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor ve en son teknolojileri kullanmak ve operatörün özel ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli gelişiyor. Tüm müşterilerimiz ile olduğu gibi bu projenin geliştirilmesi sürecinde H. Schramm Towage ile yakın işbirliği içinde çalıştık.

Gürün ayrıca, "BO'yu Almanya'ya götürenin Sanmar’ın operasyon ekibi olması, Sanmar'ın müşterilerine tasarımdan teslime kadar destek verdiğinin bir göstergesidir." şeklinde ekledi. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.