1. HABERLER

  2. KRUVAZİYER TURİZMİ

  3. Bartın'da kruvaziyer yolcuları için tekne turu düzenlendi
Bartın'da kruvaziyer yolcuları için tekne turu düzenlendi

Bartın'da kruvaziyer yolcuları için tekne turu düzenlendi

Rusya'nın Soçi kentinden hareket eden "Astoria Grande" adlı kruvaziyerle Amasra'ya gelen turistler için Bartın Irmağı'nda tekne turu düzenlendi.

A+A-

İstanbul'un ardından 870 yolcu ve 422 kişilik mürettebatıyla Bartın'a gelen gemi, Amasra Limanı'nda demirledi. Gemideki yolcular, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

İşlemleri tamamlanan turistlere liman çıkışında Rusça yazılı Amasra broşürleri verildi. Turistler, daha sonra ilçedeki tarihi ve turistik yerleri görmek için limandan ayrıldı.

Amasra Müzesi, Çekiciler Çarşısı, Büyük Liman, Amasra Kalesi ve Kemere Köprüsü'nde vakit geçiren turistlerin bir kısmı, tur otobüsleriyle Bartın'ın Güzelcehisar sahilindeki volkanlardan akan lavların soğuyup kristalleşmesi sonucu 80 milyon yıl önce oluşan lav sütunlarını ziyaret etti.

bartinda-kruvaziyer-yolculari-icin-tekne-turu-duzenlendi-3.jpg

Dünya genelinde Kuzey İrlanda, İskoçya ve Kaliforniya'da, Türkiye'de ise tarih ve doğanın iç içe olduğu Güzelcehisar sahilinde bulunan lav sütunları hakkında rehberlerin bilgi verdiği turistler, fotoğraf çekerek doğal güzelliği kayıt altına aldı.

bartinda-kruvaziyer-yolculari-icin-tekne-turu-duzenlendi.jpg

Kültür ve Turizm İl Müdürü Özlem Koçak'ın da eşlik ettiği, Bartın Gazhane Parkı'nda Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'nun karşıladığı turistler, kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı'nda tekne turuna katıldı.

bartinda-kruvaziyer-yolculari-icin-tekne-turu-duzenlendi-1.jpg

Bartın Kent Müzesi'ni de gezen Rus turistlere, yöresel yiyecek ikramında bulunuldu.

Geminin, akşam saatlerinde Samsun'a hareket edeceği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.