1. HABERLER

  2. YURT

  3. Bakan Kurum ile Binali Yıldırım Tuzla'da tersane işçileriyle bir araya geldi
Bakan Kurum ile Binali Yıldırım Tuzla'da tersane işçileriyle bir araya geldi

Bakan Kurum ile Binali Yıldırım Tuzla'da tersane işçileriyle bir araya geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Tuzla'da bir gemi inşaatında çalışan tersane işçileriyle bir araya geldi.

A+A-

Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, tersanelerin hem İstanbul'a değer kattığını hem de yerli ve milli üretimiyle tüm dünyaya meydan okuduğunu söyledi.

Tersane işçilerinin Kahramanmaraş depremlerinde de önemli roller üstlendiğini ifade eden Kurum, şöyle devam etti:

"Tabii sizler sadece bir tersane işçisi değilsiniz. Aynı zamanda Oruç Reis'in, Barbaros Hayrettin Paşa'nın torunlarısınız. İşte bu aziz şehirde, Sultan Gazi'nin şehrinde ülkemiz için, gelecek için mücadele veriyorsunuz. Her zorlukta sizler varsınız. İşte buradaki işçi kardeşlerimiz gibi deprem olduğunda, afet olduğunda yine siz varsınız."

"Amerika'ya gemi yapıyoruz, Avrupa'ya gemi yapıyoruz"
AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım ise eski gemi mühendisi olarak 15 yıl tersanelerde çalıştığını söyledi.

Gemi inşaat sektörü ve tersanecilerin bu ülkenin yüzünü ağartan insanlar olduğunu ifade eden Yıldırım, uçak gemisinden balıkçı teknelerine, kosterlerden tankerlere kadar tersane işçilerinin bu ülkede yapamayacağı hiçbir gemi olmadığını kaydetti.

Tersanelerde, aileleriyle birlikte 500 bin kişinin ekmek yediğini aktaran Yıldırım, "Çalışmak, üretmek kutsal bir iştir. Ülkenin gelişmesine ve dönüşmesine katkı sağlıyorsunuz. 20 yıl önce Türkiye'de gemi sektöründe 300 milyon dolar bile ihracatımız yoktu. Bugün 3 milyar doları aştık, 70 milyar liraya yaklaştık. Bütün bunlar sizin alın terinizden çıktı." diye konuştu.

Gemi üretiminde dünyada sayılı ülkeler arasında olduklarını anlatan Yıldırım, "Amerika'ya gemi yapıyoruz, Avrupa'ya gemi yapıyoruz. Dünyanın her tarafına gemi yapıyoruz. Her şey tersine döndü. Eskiden onlar yapar, biz bakardık. Şimdi sipariş vermek için sıraya giriyorlar." şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.