1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Av. Cem Congar, Amerika'nın En İlham Veren 10 Avukatı Arasında!
Av. Cem Congar, Amerika'nın En İlham Veren 10 Avukatı Arasında!

Av. Cem Congar, Amerika'nın En İlham Veren 10 Avukatı Arasında!

Dergimizin yazarlarından ve Hukuk camiasının yakından takip ettiği İstanbul ve Londra’da hukuk ofisi olan Avukat Cem Congar, "2023 Yılı Amerika'da İlham Veren 10 Avukat" listesine girmeyi başardı. 

A+A-

Denizcilikten limanlara, sigortadan tahkime kadar uzanan uluslararası başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Onun bu alandaki tutkusu ve bilgisi, hukuk camiasında saygı uyandırmış ve onu sektörün önde gelen isimlerinden biri yapmıştır. Bu ödül, onun bu alandaki öncü çalışmalarını, inovatif yaklaşımını simgelemektedir.

Aynı zamanda Genç Deniz Hukukçuları Derneği Kurucu Başkanı olarak, genç hukukçular ve öğrenciler yanı sıra genç denizcilere de mentorluk yaparak, bilgi ve tecrübelerini paylaşmaktan kaçınmamaktadır. Kendisinin genç nesillere olan katkıları, onları kendi alanlarında başarıya ulaşmaları konusunda teşvik etmektedir.

Onun bu başarısı hem ulusal hem de uluslararası arenada, hukukun sadece adalet dağıtmakla kalmayıp, aynı zamanda inovasyon ve ilham kaynağı olabileceğinin bir kanıtıdır. Hukuk sektöründeki başarı çıtasını yükseltmeye devam edeceğine inanmaktayız.

Eylül ayı içerisinde Amerikan Dış İşleri Bakanlığı, Amerikan Kongresi İleri Savunma Araştırmaları Merkezi ve Amerikan Hazinesi gibi birçok kurumun üst düzey yetkililerinin katıldığı toplantıda Türk Denizciliği üzerine müzakereler gerçekleştirmiştir.

Yine Eylül ayı içerisinde Londra’da Kıbrıs Güney Rum Kesimi Denizcilik Bakanı daveti ile ‘’60.Yıl- Kıbrıs Denizcilik Resepsiyonu’’na katılmıştır. Ayrıca İngiliz Askeri Donanmasına ait HMS Blefast Savaş Gemisinde İngiltere Dış İşleri Bakanlığı Güvenlik Müşteşarı katılımı ile özel bir toplantıda yer almıştır. Dünyada denizcilik telekomünikasyon ve uydu iletişim sistemleri üreten ve küresel hizmet sunan Londra merkezli İnmarsat Şirketi’nde gerçekleşen toplantıda İngiltere adına Uzaya ilk giden Astronot Helen Sharman ile bir araya gelmiş ve denizcilik uzay sistemleri üzerine çalışma yapan birçok yabancı kuruluş ile tanışma ve görüşme imkanı bulmuştur.

Amerika’da kendisi ile yapılan röportajında gelecekteki hedefleri sorulduğunda şöyle cevap vermiştir. “Önümüzdeki yıllar boyunca, geleneksel olarak diğer hukuk dallarının gölgesinde kalan Deniz Hukuku ve Uluslararası Hukuk alanlarında Türkiye'de ayrı bir yer edinmeye kararlıyım. Zorluklara rağmen, bu alanlarda daha köklü yasal çerçevelere sahip ülkelerin avukatlarına karşı kendimizi koruyacak azim ve uzmanlığa sahip olduğumuza inanıyorum. Hepsinden önemlisi, nihai hedefim, İngiltere gibi yüzyıllardır denizcilik alanında bir mihenk taşı olmakla kalmayıp deniz hukukunun şekillendirilmesinde de önemli bir güç olan bir ülkede Türk bir avukat olarak iz bırakmaktır. Tarihsel açıdan böylesine zengin ve etkili bir hukuk ortamında başarılı olmak sadece kişisel bir başarı değil, aynı zamanda Türk hukukçularının küresel arenadaki hünerlerinin de bir kanıtı olacaktır.”

Türkiye'den böyle prestijli bir listeye giren ilk isimlerden biri olan Congar'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.