1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Astoria Grande" Gürcistan'da protesto ile karşılandı
"Astoria Grande" Gürcistan'da protesto ile karşılandı

"Astoria Grande" Gürcistan'da protesto ile karşılandı

Rusya'nın Soçi kentinden hareket eden kruvaziyer, Gürcistan'ın Batum kentindeki limanda protesto gösterisi ile karşılandı.

A+A-

Rusya'dan yola çıkan bir kruvaziyerin, Gürcistan'a gelmesine karşı çıkan bir grup, Batum Limanı'nda toplandı.

Ana muhalefet partisi Birleşik Ulusal Hareketi ile diğer bazı muhalefet partilerinin temsilcileri ve destekçilerinin de katıldığı gösteride, Rusya karşıtı sloganlar atıldı. Rusya'yı "Gürcistan'a yönelik şiddet ve işgal politikası uygulamakla" suçlayan göstericiler, Rusya aleyhine pankartlar taşıdı.

astoria-grande-gurcistanda-protesto-ile-karsilandi-1.jpg

Soçi kentinden hareket eden kruvaziyerde, Rusya'nın Gürcistan'a uyguladığı şiddet politikası ve Ukrayna'daki savaşı destekleyen bazı Rus gazetecilerin ve sanatçıların de bulunduğunu iddia eden göstericiler, gemideki Rus turistlerin Batum'a girmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Rusya'yı, "Gürcistan'ın Abhazya ile Güney Osetya bölgelerini işgal etmekle" suçlayan göstericiler, "Astoria Grande" adlı kruvaziyerin Batum Limanı'nda kalmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Polis tarafından güvenlik önlemi alınan ve barikatların kurulduğu limanda toplanan göstericiler, "Rusya işgalcidir" ve "Buradan gidin" sloganları attı.

astoria-grande-gurcistanda-protesto-ile-karsilandi-2.jpg

Polis ile göstericiler arasında arbede çıktı
Kruvaziyerin sabah erken saatlerde limana gelmesinin ardından güvenlik güçleri, göstericilerin limana girmesine izin vermeyince arbede çıktı.

Batum'da 9 kişinin gözaltına alındığı protesto gösterisi devam ederken, polis, kruvaziyerdeki yolcuları limandan otobüslerle uzaklaştırmaya çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.