1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. Adana'da su ürünleri kontrol teknesi denize indirildi
Adana'da su ürünleri kontrol teknesi denize indirildi

Adana'da su ürünleri kontrol teknesi denize indirildi

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri ve Yetiştiriciliği Şubesi'ne tahsis edilen tekne, Karataş Limanı'nda denize indirildi.

A+A-

Muğla'da bir firmaya yaptırıldıktan sonra TIR'a yüklenerek kara yolu ile Karataş Limanına getirilen Su Ürünleri Kontrol Teknesi'nin denize indirilmesini İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu da takip etti. Teknenin denize indirilmesinin ardından teknede incelemelerde bulunan ve ilgililerden kumanda merkezi, kamara, motor gibi bölümler hakkında bilgi alan Kökçüoğlu, denetimlerin daha hızlı yapılacağını kaydetti.

adana-il-tarim-mudurlugu-1.jpg

Adana'nın tarım kenti olmasının yanı sıra ciddi bir kıyı şeridi uzunluğu ve Akdeniz'in en büyük balıkçılık filosuna sahip olduğunu kaydeden Kökçüoğlu, "Su ürünleri yetiştiriciliği konularında hem içsu hemde denizde yaptığımız yetiştiricilikte, ihracat ve iç tüketim açısından büyük bir filonun avcılık faaliyetinin denetlenmesi gerekiyor. Bu denetim insan sağlığı açısından, yetiştiriciliği ve avcılığı yapılan balıkların ve diğer deniz canlılarının bundan sonraki zaman dilimi içerisinde de ulaşılabilir olması, neslinin korunması açısından bizler için çok önemli. Bu denetimi de tabii teknemiz olmadan yapamayacaktık. Bakanlığımızın destekleriyle bu eksik giderildi ve bugün teknemizi suya indirdik. Bundan sonraki süreçte su ürünleri mühendislerimizle birlikte denizdeki avcılık faaliyetleri daha iyi bir şekilde, daha sıkı ve hızlı bir şekilde denetlenecek ve vatandaşlarımıza daha sağlıklı deniz ürünlerini sunmuş olacağız. Bizim arzu etmediğimiz zamanlarda ve arzu etmediğimiz şekillerde yapılan avcılığın da önüne geçmiş olacağız" dedi. Kökçüoğlu, teknik personellere yeni tekne ile kazasız belasız görevler diledi.

adana-il-tarim-mudurlugu.jpg

Adana Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ödemesi yapılan tekne 6 milyon 750 bin liraya mal oldu. Tekne 12 metre uzunluğunda ve 3.8 metre genişliğinde, 370 beygir gücünde motora sahip. Saatte 25 knot hıza ulaşabilen Su Ürünleri Kontrol Teknesi'nin karadan 150 mil açığa kadar seyir sığası bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.