1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'de Biden yönetiminden, limanlara 3 milyar dolarlık temizlik yatırımı
ABD'de Biden yönetiminden, limanlara 3 milyar dolarlık temizlik yatırımı

ABD'de Biden yönetiminden, limanlara 3 milyar dolarlık temizlik yatırımı

ABD'nin Çevre Koruma Ajansı (EPA), ülkenin limanlarında bir çevre devrimine öncülük etmek...

A+A-

ABD'nin Çevre Koruma Ajansı (EPA), ülkenin limanlarında bir çevre devrimine öncülük etmek için 3 milyar dolarlık bir yatırımı duyurarak, temiz bir geleceğe doğru önemli bir adım attı. Başkan Biden yönetiminin bu hamlesi, limanlarda sıfır emisyonlu teknoloji ve altyapıyı teşvik etmeyi amaçlıyor.

EPA'nın duyurusuna göre, 2,8 milyar dolarlık fon, mobil kaynak emisyonlarını azaltmak için sıfır emisyonlu liman ekipmanları ve altyapısını finanse edecek. Bu, insan gücüyle çalışan sıfır emisyonlu kargo elleçleme ekipmanları, liman araçları ve gemilerin yanı sıra elektrikli şarj ve hidrojen yakıt altyapısı gibi teknoloji yatırımlarını içeriyor.

Ancak, yatırımın sadece çevre üzerinde değil, aynı zamanda topluluklar üzerinde de olumlu etkiler yaratması bekleniyor. Başkan Biden'ın uluslararası iklim politikasından sorumlu kıdemli danışmanı John Podesta, bu hamlenin limanların yakınında yaşayan topluluklar için büyük bir rahatlama sağlayacağını belirtti. "Amerika'nın limanlarının yakınında yaşayan topluluklar nakliye, kamyon taşımacılığı ve denizcilik endüstrilerinden kaynaklanan en kötü hava kirliliğinin yükünü çekiyor." diyen Podesta, EPA'nın duyurusunun bu topluluklar için daha temiz ve sağlıklı bir geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu vurguladı.

Biden yönetiminin bu hamlesi, geçtiğimiz yılın Kasım ayında yapılan ve liman geliştirme için 653 milyon doları aşkın kaynağın ayrılmasının ardından geliyor. Bu yeni duyuru, ABD tarihinde limanlar ve su yollarına yapılan en büyük yatırımlardan biri olarak kaydediliyor. Ancak, sadece çevresel ve topluluk faydalarıyla sınırlı değil. Biden yönetimi, limanlardaki siber güvenliği artırmak ve casusluk endişelerini ele almak için de adımlar atıyor. Bu kapsamda, Çin yapımı liman vinçlerinin yerine Japon vinçlerinin kullanılması planlanıyor ve bunun için 20 milyar dolarlık bir kaynak ayrıldı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.