1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AB, korsanlık tehlikesinin devam ettiği konusunda uyardı
AB, korsanlık tehlikesinin devam ettiği konusunda uyardı

AB, korsanlık tehlikesinin devam ettiği konusunda uyardı

Afrika Boynuzu'nda deniz güvenliği konusundaki endişeler artıyor. Avrupa Birliği'nin deniz gücü AB NAVFOR Atalanta, son zamanlarda yaşanan korsanlık tehditlerinde belirgin bir artışın olduğunu bildirdi. 

A+A-

Sudan Körfezi bölgesi ve Batı Hint Okyanusu'nda meydana gelen iki şüpheli yaklaşım, gemi güvenliği konusunda ciddi uyarıları beraberinde getiriyor.

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan olaylar, gemi kaptanlarını daha yüksek bir ihtiyat durumunda olmaları konusunda uyarıyor. Danimarka'ya kayıtlı Torm Australia ve Singapur kayıtlı Hafnia Caterina adlı iki ürün tankeri, Sokotra civarında yeşil balıkçı yelkenlisi taşıyan kayıkların şüpheli yaklaşımlarına maruz kaldı. Benzer şekilde, Panama bayraklı MSC Diego adlı konteyner gemisi de Abu Dabi'ye doğru seyir halindeyken şüpheli bir yaklaşım yaşadı.

Özellikle, fidye ödemelerinin artmasıyla birlikte Arap yelkenlisi kaçırma olaylarında bir artış yaşanabileceği uyarısı yapılıyor. Bangladeş'e ait dökme yük gemisi Abdulla, fidye ödendikten sonra serbest bırakıldı. Ancak bu durum, korsanların ticari gemilere karşı yeni bir dalgayla saldırabileceği endişelerini artırıyor.

Son 30 gün içinde üç gemi saldırıya uğradı ve üç gemi daha şüpheli yaklaşımlara maruz kaldı. Ancak, Abdulla'nın serbest bırakılmasının ardından şu anda devam eden bir vakaları bulunmuyor. Bununla birlikte, AB NAVFOR Atalanta, Somali açıklarında bir saldırının gerçekçi bir olasılık olduğunu belirterek tehdidi hala ciddiye alıyor.

Uyarıda, muson döneminin sona ermesinin korsanlık faaliyetlerini daha da kolaylaştırabileceği de vurgulanıyor. Bu nedenle, gemi kaptanları ve denizcilik şirketleri, bölgede seyir halindeyken ekstra dikkatli olmak ve güvenlik önlemlerini artırmak konusunda uyarılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.