1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. 22. Ulusal Denizkızı Kongresi “Deniz Taşımacılığında Operasyonel Süreçler” paneli
22. Ulusal Denizkızı Kongresi “Deniz Taşımacılığında Operasyonel Süreçler” paneli

22. Ulusal Denizkızı Kongresi “Deniz Taşımacılığında Operasyonel Süreçler” paneli

22. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin “Deniz Taşımacılığında Operasyonel Süreçler” adlı panel gerçekleştirildi.

A+A-

DİTAŞ Denizcilik Commercial Director Onur Önyılmaz, YMN Tanker HSEQ Departman Müdürü & DPA Kaptan Kpt. Muhsin Demir, YMN Tanker Operasyon Müdürü Kpt. Muhammet Akkaya ve DİTAŞ Denizcilik Gemi Operasyonları Müdürü Fatih Er’in katılımlarıyla denizci öğrencileri bilgilendiren bir panel gerçekleştirildi.

Konuşmalarına kendilerini ve firmalarını tanıtarak başlayan panelistler, ardından günümüz sorunlarını ve gelecek planlarından söz ederek devam ettiler.

Onur Önyılmaz, dünya piyasalarında ham petrol üretimi ve talebi üzerine denizcilik sektöründe her şeyin hemen değişebileceğini ve ön görülemeyen durumlarda iş arkadaşlarına duyulan güven hakkında bilgi verdi. Değişen durumlara göre opsiyon almaya ve yeniliğe açık olmaya vurgu yaptı.

Ardından konuşmayı devralan Muhammet Akkaya, dünya üzerindeki deniz yolu taşımacılığının öneminden bahsetti. Ham petrolün dönüşebildiği kimyasallardan ve bu kimyasalların taşınmasında armatör ve gemi kaptanlarının görevlerini denizci öğrencilere aktardı. Yük alımlarında ve yeni yük bulunmasında brokerlerin önemi ve görevlerini anlatarak yük taşınmasında geminin yük taşınabilirliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bir gemiyi bağlamanın iki süreci olduğundan bahseden Akkaya, bağlamadan öncesinin taleplere göre düzenlendiğini bağlamadan sonra ise ilk olarak filtreden geçtiğini ardından ise kiracının isteklerine göre hareket ettiğini söyledi.

Gemilerdeki dijitalleşmeden bahseden Fatih Er, gemi kaptanlarına yardımcı olabilecek programlardan söz ederek konuşmasının ana vurgusunu karbondioksit emisyonu üzerinde yoğunlaştırdı.

Gelecekte bizi nelerin beklediğini anlatan Muhsin Demir ise Sire 2,0 Sistemini dört ana başlık altında anlatarak akıllardaki soru işaretlerini giderdi.

Sire 2,0’da güncellenen sistemleri anlatan Demir, insan faktörünün dijital sisteme adapte olması ve büyük çaplı risklerde çözüm odaklı olmasından bahsetti.

Muhsin Demir kuru yük gemilerinde Rightship kuru yük denetlemelerinin başladığını söyleyerek bu denetlemelerin amaçları ve faydaları hakkında bilgi verdi ve ardından panel soru ve cevap bölümüyle son buldu.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.