1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. 22. Ulusal Denizkızı Kongresi başladı
22. Ulusal Denizkızı Kongresi başladı

22. Ulusal Denizkızı Kongresi başladı

Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) 22. Ulusal Denizkızı Kongresi 27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

A+A-

Gelenekselleştirilmiş olan Ulusal Denizkızı Kongresi’nin 22’ncisi, bu sene Amara Luxury Resort&Villas’da 24. Dönem Denizci Öğrenciler Derneği kongre açılış konuşması, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle başladı: “Denizcilik sadece ulaştırma işi değil, iktisadi iş olarak anlaşılacak ve tersaneler, gemiler, limanlar ve iskeleler inşa edilecek, deniz sporları kulüpleri kurulacak ve korunup geliştirilecektir. Çünkü: Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer.” Sözleri vurgulanarak açılış konuşması bir dakikalık saygı duruşu ile başlatıldı.

24. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Tunahan Akın açılış konuşmasına “Başka bir sektör daha yoktur ki kendi geleceği için bu kadar çalışmış olsun” sözlerini vurgulayarak başladı. Denizci Öğrenciler Derneği’nin denizcilik alanında ilk ve tek en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu katılımcılara hatırlatan Akın, “Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenmesinden gurur duyduğunu, beş yıl önce ilk kez katıldığı kongrenin kendisine katmış olduğunun daha fazlasını bu kongrede bulunan katılımcıların elde etmesini diledi ve ardından teşekkürlerini iletti. Konuşmasını ise ‘DÖDER’le kalın’ vurgusuyla tamamladı.

23. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Işık ise konuşmasına “DÖDER’i DÖDER yapan sizlersiniz” diyerek katılımcılara aktarırken, bu harika manzaraya hasret kaldığını da ekledi. Denizci öğrencilere, buradaki sponsor şirketlerin her birinin altın değerinde olduğunu belirtip, DÖDER’in devam etme kaynağı olduklarını dile getirmiş ve ardından katılımcılardan burada gördüğü her şirketi araştırması tavsiyesinde bulundu. Türkiye’nin gurur verici şirketleri ve değerli şahısları ile birlikte olma şansını bizlere sundukları şölen için DÖDER yönetim kurulu ve emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı. 

Türkiye Denizci Öğrenciler Birliği Kurucu Başkanı ve DİTAŞ Genel Müdürü Hakan Karaca ise, “1999 yıllında 24 yıl önce bir hayal olan ve şu an en büyük topluluk olan DÖDER’in her senesinde yanında olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Konuşmasında Mavi Vatan, 3 denizde sınırları kabul ettirme, cumhuriyetin 100. yılı gibi konuları vurgulayan Hakan Karaca, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “En güzel coğrafi konumda ve üç tarafı denizlerle sarılmış olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile ileri düzey denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifadeyi bilmeliyiz; denizciliği, Türkün büyük millî ülküsü olarak düşünmeli ve onu en kısa zamanda başarmalıyız.” sözünden alıntılarda bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Gemi Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Faruk Sarı’nın konuşmalarıyla devam eden açılış töreninde, “Denizci Öğrenciler Derneği’nin sektördeki önemini dile getirmesinin ardından kongrenin her sene daha iyi yapılacağını söyledikten sonra iyi dileklerini iletti.”

Türkiye Denizcilik Federasyonu Genel Sekreteri Nuri Koray Kurun, Denizci Öğrenciler Derneği’ne saygılarını sunarak konuşmasına başladı. TDF yöneticisi olan Akif Bostan’ın yoğunluktan dolayı katılamadığını ve görevden selamlarını getirdiğini belirtti. Türk Denizciliğinin öneminden ve yeşil pasaport hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Kurun, “Ulusal düzeyde bizim yapamadığımızı sizler yapacaksınız diyerek her sene geçen seneden daha iyi olacaktır temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.” 

Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, denizcilik sektörüne teşekkürlerini ilettikten sonra, bugün burada Piri Reis Üniversitesi Rektörü Nafiz Arıca adına burada olduğunu belirtti. Aslanoğlu, “Bir işi severek yapmanın öneminden başlayarak, güncel ekonomi ve teknoloji gelişmelerine de dikkat çekip bu zamanlarda sürekliliğini korumayı başarabilmiş Denizci Öğrenciler Derneği’ni tanımaktan mutluluk duyduğundan söz etti.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.