1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. 2024 Yılında LNG Taşıyıcılarının Teslimatında Patlama Bekleniyor
2024 Yılında LNG Taşıyıcılarının Teslimatında Patlama Bekleniyor

2024 Yılında LNG Taşıyıcılarının Teslimatında Patlama Bekleniyor

Denizcilik endüstrisinin önde gelen isimlerinden Clarksons Research tarafından yayınlanan son rapor, 2024'ün LNG taşıyıcılarının teslimatında rekor bir yıl olacağını ortaya koyuyor. 

A+A-

Geçen yıla kıyasla yüzde 50'lik bir artış, tarihi rekorun olduğu 2021 rakamlarına göre ise yüzde 48'lik bir büyüme bekleniyor. Bu yıl toplam kapasitesi 14,9 milyon metreküp olan 89 LNG taşıyıcısının teslim edileceği belirtiliyor. Bu sayı, on yıllık ortalamanın iki katından fazlası anlamına geliyor.

Clarksons Research'ün raporu, önümüzdeki yıllar için de oldukça iyimser bir tablo çiziyor. 2025 yılında 14,5 milyon metreküp kapasiteli LNG taşıyıcılarının teslimatı ön görülürken, 2026 ve 2027 için toplamda 22,9 milyon metreküp kapasiteli 131 geminin siparişe açıldığı bilgisi paylaşılıyor. Bu rakamlar, LNG taşımacılığı sektörünün önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceğine işaret ediyor.

Ancak sadece LNG taşımacılığı değil, konteyner gemileri de 2024'te önemli bir patlama yaşayacak gibi görünüyor. Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi'nin verilerine göre, bu yıl 3,1 milyon TEU kapasiteli 478 konteyner gemisinin teslim edilmesi bekleniyor. Bu da günlük ortalama 1,31 yeni konteyner gemisinin denize açılacağı anlamına geliyor.

Denizcilik sektöründe yaşanan bu büyüme ve rekorlar, küresel ticaretin ve enerji taşımacılığının önemli bir göstergesi olarak görülüyor. Özellikle enerji kaynaklarının taşınması ve küresel ticaretin artan taleplerine cevap verme çabaları, denizcilik endüstrisinin stratejik bir oyuncusu olmaya devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.