Zargana popülasyonunun artırılmasına yönelik çalıştay düzenlendi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Türkiye ile Bulgaristan kıyı sularındaki zargana popülasyonunun artırılmasına yönelik çalıştay organize edildi.

Zargana popülasyonunun artırılmasına yönelik çalıştay düzenlendi

İskenderun Teknik Üniversitesinin (İSTE), Bulgarian Academy of Sciences (BAS) işbirliği ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle düzenlediği çalıştay tamamlandı.

Çalıştaya, Türkiye ve Bulgaristan'dan akademisyenler çevrim içi katıldı.

Programda, iki ülke kıyılarındaki zargana popülasyonunun artırılmasına yönelik çalışmalar sunuldu.

İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Turan, gazetecilere, başlattıkları projeyle Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de farklı zargana türleri bulduklarını söyledi.

Yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi veren Turan, "Proje, Türkiye ve Bulgaristan kıyılarındaki zargana popülasyonunun artırılması ve sürdürülebilir avcılığın oluşturulmasına fayda sağlayacak." dedi.

Balıkçılık Haberleri

Türkiye'nin su ürünleri üretimi 2024'te yüzde 7,6 azaldı
Samsun'da Türk somonu hasadı başladı
Denize kaçak serilen 500 metre kalkan ağı ele geçirildi
Ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığında kurallar yeniden düzenlendi
TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu raporunu tamamladı