Yeni Zelanda, 100 gemiye yaptırım uygulayacak

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle Moskova hükümetinin gölge filosundaki 100 gemiye yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Yeni Zelanda hükümetinin internet sitesinden yapılan açıklamada, Peters'ın, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın dördüncü yılına ilişkin açıklamalarına yer verildi.

Yeni Zelanda'nın Ukrayna'ya 8 milyon Yeni Zelanda doları yardım sağlayacağını belirten Peters, "Rusya'nın yasa dışı ve sebepsiz işgali, Ukrayna'yı mahvetti, Avrupa'yı istikrarsızlaştırdı ve bölgemizin güvenliğini etkiledi." ifadesini kullandı.

Moskova hükümetine karşı 34'üncü tur yaptırımları da açıklayan Peters, bu kapsamda Rusya'nın gölge filosu olarak anılan 100 gemiye yaptırım uygulanacağını kaydetti.

Rusya, "gizli gölge filo" kullanmakla suçlanıyor
Avrupalı ülkeler, Rusya'yı Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için eski ve elverişsiz petrol tankerlerinden oluşan "gizli bir gölge filo" kullanmakla suçluyor.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rusya'nın gölge filosunu hedef alan yaptırımlar uyguluyor.

Dünya Haberleri

Suudi Tankerlerine Kızıldeniz'de Çifte Saldırı
Ticari Gemiye Saldırı Sonrası Gemide Yangın Çıktı
Türk Bayraklı 'MV Reyhan Sarı' Dron Saldırısına Uğradı
ASEAN Zirvesinde Ticaret, Güvenlik ve Tedarik Zinciri Gündemi
Küresel Deniz Ticaretinde "Çifte Boğaz Krizi" Endişesi