Tuzla’da Atıl Durumdaki Yük Gemisi İhaleyle Satılacak

Tuzla Bölge Liman Başkanlığı, Komorlar Birliği bayraklı dökme yük gemisi MISTER YUNIS’in bulunduğu yerde satışa çıkarılacağını açıkladı.

Capital Sea Fleet Inc. (Panama) donatanlığındaki gemi, 618 sayılı Limanlar Kanunu ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri kapsamında Açık Teklif Usulü ile ihale edilecek.

2004 yapımı olan MISTER YUNIS; 74,29 metre boy, 13,6 metre en, 7 metre derinlik ve 1.997 GRT teknik özelliklerine sahip. IMO 9327126 numaralı gemi, 4 Haziran 2025 tarihinden bu yana Tuzla 1 No’lu Demir Sahası’nda atıl durumda bulunuyor.

İdare tarafından açıklanan bilgilere göre geminin tahmini satış bedeli 11 milyon TL olarak belirlenirken, ihaleye katılım için 250 bin TL geçici teminat şartı aranıyor. İhale dokümanı ise 5 bin TL bedel karşılığında Tuzla Bölge Liman Başkanlığı’ndan temin edilebilecek.

Söz konusu ihale, 12 Şubat 2026 Perşembe günü saat 14.00’te, Tuzla Bölge Liman Başkanlığı binasında yer alan 2. kat toplantı salonunda gerçekleştirilecek. İhaleye katılacak tüzel kişilerin, gerekli belgeleri içeren dosyalarını 11 Şubat 2026 günü saat 17.00’ye kadar idareye teslim etmeleri gerekiyor.

Sektör temsilcileri, atıl durumdaki gemilerin bu tür ihalelerle ekonomiye kazandırılmasının, özellikle kısa mesafeli yük taşımacılığı ve ikinci el tonaj piyasası açısından dikkatle takip edildiğini belirtiyor.

Ekonomi Haberleri

2015'te duran Ro-Ro seferlerinin başlaması için çalışmalar devam ediyor
İhracatın yarıdan fazlası deniz yoluyla gerçekleştirildi
Küresel ölçekte ticari iflasların bu yılda artması bekleniyor
Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı sonrası karışık seyrediyor
Deniz salyangozu ihracatı 2025'te 20,9 milyon doları aştı