MSB'den 29 Ekim'de İstanbul Boğazı'nda düzenlenecek törene davet

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, TCG Anadolu'nun da aralarında bulunduğu 100 savaş gemisiyle İstanbul Boğazı'nda düzenlenecek geçit törenine halkı davet etti.

MSB'den 29 Ekim'de İstanbul Boğazı'nda düzenlenecek törene davet

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılı için hazırız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, TCG Anadolu'nun da aralarında olacağı 100 savaş gemisiyle yapacağımız geçit töreni için halkımızı İstanbul Boğazı'na bekliyoruz." ifadesi kullanıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, 100 gemi boğazdan törenle geçecek, 101 pare top atışı yapılacak, 20 savaş uçağı Boğaz üzerinden geçiş yapacak.

Geçit töreni saat 17.00'de başlayacak. Türk Yıldızları saat 16.20'de Boğaz'da gösteri uçuşu yapacak. SOLOTÜRK de Ankara'da 13.00'te, İstanbul Boğazı'nda ise 16.40'ta uçacak.

Yurt Haberleri

Gemide 54 ton 249 kilogram kaçak akaryakıt ele geçirildi
Karadeniz'de rahatsızlanan gemi personeli hastaneye ulaştırıldı
AKOM İstanbulluları hava koşulları konusunda uyardı
Denize yasa dışı bırakılan 320 ahtapot tuzağına el konuldu
TCG Akçakoca mayın gemisi Enez Limanı'nda ziyarete açıldı