KTÜ’de Deniz Ticareti Paneli ve Balık Günü

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ve KTÜ DUİM Mezunlar Derneği, 26 Kasım 2026 tarihinde Trabzon’da düzenlenecek panel ve 5. Geleneksel Balık Günü ile denizcilik camiasını bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Akademisyenleri, sektör temsilcilerini, mezunları ve öğrencileri buluşturacak program, saat 10.00’da KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Rusya-Ukrayna Savaşı’nın Küresel Deniz Ticaretine Etkileri” konulu panelle başlayacak. Sektörün değerli isimlerinin konuşmacı olarak katılacağı panelde, savaşın küresel deniz ticaretine yansımaları ele alınacak.

Panelin ardından katılımcılar, saat 12.30’da KTÜ Sahil Tesisleri’nde düzenlenecek KTU DUIM Mezunlar Derneği 5. Geleneksel Balık Günü’nde buluşacak. Geleneksel etkinlik, Sektörün önde gelen temsilcilerini, farklı dönemlerden mezunları, hocaları ve öğrenci arkadaşlarıyla bir araya gelmesine, mesleki deneyimlerin paylaşılmasına ve dostlukların tazelenmesine imkân sağlayacak.

KTÜ DUİM Mezunlar Derneği, bu buluşmayla üniversite ile sektör arasındaki iletişime katkı sunmayı ve mezunlar arasındaki dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor. Programa mezunların yanı sıra TÜRDEF üyesi sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve denizcilik sektörünün önde gelen temsilcileri de davet ediliyor.

Etkinliğe katılmak isteyenlerin, 20 Kasım 2026 tarihine kadar +90 505 668 52 69 numaralı telefon veya guverte@ktu.edu.tr e-posta adresi üzerinden katılım bildiriminde bulunmaları rica ediliyor

Deniz Gündemi Haberleri

BM’den Deniz Operasyonlarını Aksatabilecek Siber Saldırı Uyarısı
Hidrojenli Deniz Motoruyla 33 Kilometre
Tersanelerde 30 Ekim Alarmı
Girne faciasında VDR kayıtları: Mürettebat arızaları konuşmuş
Mavi Vatan'da İnsansız Sistemlerin Güç Gösterisi