Konakri limanı yakınındaki bir yakıt deposunda patlama

Gine'nin başkenti Konakri'de bir yakıt deposunda meydana gelen patlama sonrası okullarda eğitime ara verildi.

Hükümetten yapılan açıklamada, Konakri limanı yakınında bulunan bir yakıt deposunda pazarı pazartesiye bağlayan gece patlama meydana geldiği duyuruldu.

Patlamanın kaynağının henüz bilinmediği, itfaiye ekiplerinin alevleri kontrol altına almaya çalıştığı kaydedildi.

Patlamanın şehir merkezinde meydana gelmesi nedeniyle Konakri'deki okullarda eğitime ara verildi, kamu ve özel sektör çalışanları evden çalışmaya davet edildi.

Olayla ilgili ölü ya da yaralı sayısı açıklanmasa da yerel basında çıkan haberlere göre, patlamada 8 kişi yaşamını yitirdi, 84 kişi yaralandı.

Patlama nedeniyle bölgedeki çok sayıda evin hasar gördüğü ve yüzlerce kişinin bölgeyi terk ettiği aktarıldı.

Dünya Haberleri

Kuzey Kore Yeni Destroyerini Test Etti
Rusya, Azak Denizi Saldırısı İçin Ukrayna'yı İşaret Etti
USS Gerald R. Ford'daki Yangının Gerçek Boyutu Ortaya Çıktı
Yük Gemilerine İHA Saldırısı: 5 Mürettebat Öldü
Köstence Limanı'nda İnsansız Deniz Aracı Patladı