Katar Karasularında Seferler Askıya Alındı

Katar, güvenlik tedbirleri kapsamında ülke karasularındaki denizcilik faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Katar Ulaştırma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, kaptanlar, aracı kurumlar, bireyler ve şirketlerden deniz seyrüseferini geçici olarak durdurmalarının istendiği belirtildi.

Açıklamada güvenlik tedbirleri kapsamında ülke karasularındaki denizcilik faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

Kararın, bölgedeki son gelişmeler doğrultusunda alınan ihtiyati tedbirler çerçevesinde hayata geçirildiği ve tüm deniz seferlerinde en yüksek güvenlik ve emniyet seviyesinin sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.

Bakanlığın ilgili kurumlarla koordinasyonu sürdürdüğü ve gelişmelere ilişkin yeni duyuruların kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Dünya Haberleri

Kuzey Kore Yeni Destroyerini Test Etti
Rusya, Azak Denizi Saldırısı İçin Ukrayna'yı İşaret Etti
USS Gerald R. Ford'daki Yangının Gerçek Boyutu Ortaya Çıktı
Yük Gemilerine İHA Saldırısı: 5 Mürettebat Öldü
Köstence Limanı'nda İnsansız Deniz Aracı Patladı