İzmir'de denizin rengi kahverengiye döndü

İzmir Körfezi'nde son günlerde gelen kötü koku şikayetlerinin ardından sahile çok sayıda balık ölüsü vurduğu görüldü. Denizin renginin ise yeşil ve kahverengine döndüğü görüldü.

Geçen yıl kötü koku ve balık ölümleriyle gündeme gelen İzmir Körfezi'ndeki Turan Sahili'ne çok sayıda balık ölüsü vurdu.

Denizin renginin yeşil ve kahverengiye döndüğü körfezde ölen balıklar, Bayraklı ilçesi kıyısında görüldü.

Konuyla ilgili inceleme başlatan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kirliliğin gözlendiği bölgede su ve balıklardan numune aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de ölü balıkları topladı.

Bölgedeki bir inşaatta çalışan Özhan Gökçer, 2 gündür kokunun başladığını, bugün de ölü balıkları gördüklerini söyledi.

Kentte geçen yıl 20 Ağustos'ta Bayraklı ilçesi Turan mevkisi sahiline ölü balıkların vurması ve kötü koku sorununun ortaya çıkması sonrası kirlilik kaynağının tespiti ve önüne geçilmesi için çalışmalar yürütülmüştü.

Deniz ve Çevre Haberleri

"Yeşil Saros" Projesi Kapsamında Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
47 Yılda Grönland ve Antarktika'da 12,5 Trilyon Ton Buz Eridi
Su Altı Belgesel Yapımcısı Ceylan'a Büyük Ödül
Caretta Caretta Yavrularının Yolculuğuna Kırmızı LED Desteği
Arktik'te Değişen İklim Bölgedeki Kuşların Korunmasını Kritik Hale Getiriyor