İran, Hürmüz Geçişini E-Postaya Bağladı

İran yönetimi, Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yapmak isteyen gemiler için e-posta adresi bildirerek, bu adres üzerinden geçiş işlemlerini yapmalarını istedi.

İran devlet televizyonu Press TV, Hürmüz Boğazı'ndan gemi geçişine yönelik mekanizmaya ilişkin açıklamayı yayımladı.

Açıklamada, "Hürmüz Boğazı üzerinde egemenlik uygulanmasına yönelik yeni bir mekanizma İran tarafından tasarlanmış ve hayata geçirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Boğazdan geçmek isteyen gemilerin "info@PGSA.ir" adresinden bir e-posta alarak Hürmüz Boğazı geçiş kuralları hakkında bilgilendirilecekleri ve gemilerin bu çerçeveye göre geçiş izni alabilecekleri kaydedildi.

Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlerle ilgili uyarı mesajı yayımlamış ve İran tarafından ilan edilen koridorun dışındaki güzergahları kullanan gemilere müdahale edileceğini duyurmuştu.

Güncel Haberleri

Gemilere Hürmüz'de Alternatif Geçiş Rotası
Kabotaj Haftasında Ünlü’den Denizcilik İçin Stratejik Çağrı
IMO, UNCTAD, ICS ve BIMCO Türkiye Denizcilik Zirvesi'nde Buluşacak
11 Türk Gemisi Tehlikeli Bölgeden Çıktı
Dışişleri'nden Türk Gemisi Açıklaması