İlk akaryakıt tankeri denize indirildi

DESAN-ÖZATA ortaklığındaki Akaryakıt Tankeri Projesi kapmasında ilk akarayakıt tankeri denize indirildi. Proje kapmasında 4 adet akaryakıt tankeri üretilecek. Proje kapsamında gemiler %80 yerlilik oranıyla üretilecek.

İlk akaryakıt tankeri denize indirildi

Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından açıklandığı üzere Türk Donanması envanterine katılmak üzere liman içi denizlerde akaryakıt ikmali görevi için 4 adet akaryakıt gemisinin sözleşmeleri 2021’de yapıldı. 4 siparişin 2 tanesi opsiyonel statüdedir.

İsmail DEMİR’in açıklamasında: “DESAN-ÖZATA İş Ortaklığı ile Akaryakıt Gemisi Projesi Sözleşmesi imzaladık. Projeyle, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız, milli tasarıma sahip, yerlilik oranı %80’e ulaşacak 4 gemiyle liman içi denizlerimizde akaryakıt ikmali görevini daha etkin icra edecek. Hayırlı olsun.” ifadelerine yer verilmişti.

Akaryakıt Gemisi Özellikleri:

  • Maksimum Seyir Sürati: 15 Knots
  • Seyir Siası: 500 Deniz Mili
  • Lojistik destek olmadan en az 3 gün denizde kalabilir.
  • Aynı anda 2 gemiye akaryakıt ikmali
  • En az 35 ton kapasiteli içme suyu sarnıcı.

Proje gemilerinin Hücumbotların  görev bölgelerinde ikmal sağlayabileceğini söyleyebiliriz. Bu görev için 2 ikmal gemimiz mevcut. Yine de TCG Alb. Hakkı Burak, TCG Yzb. İhsan Tolunay gibi gemiler de bu maksatlı kullanılabiliyor.  İkmal gemileri görev güçlerinin liman ziyareti yapmadan; yakıt, su, yiyecek, yedek parça, mühimmat, tıbbi yardım, elektrik vb. ihtiyaçlarını denizde seyir esnasında karşılayabilmeyi sağlar. Bu sayede görev kuvvetleri görev bölgelerinde daha uzun süre görevlerini icra edebilmektedir.

Gemi İnşa Haberleri

Akdeniz Tersanesi’nden Norveç’e ikinci teslimat
İÇDAŞ, hibrit kimyasal tanker serisinin üçüncüsünü denize indirdi
Dünyada en fazla gemi ihracatı yapan ülkeler
Dünyanın ilk hidrojenle çalışan yolcu gemisi denize indirildi
Hicri Ercili Shipyard, Yüzer Havuzunu Denize İndirdi